Erdoğan'dan özel yetkili mahkemeler açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel yetkili mahkemelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ilgili düzenlemenin 3. ve 4. yargı paketinde yer almadığını belirtirken, 'Yetkilerin kısıtlanması yoksa tamamen kaldırılması mı' sorusu üzerine 'Her şey olabilir' yanıtını verdi.

Erdoğan özel yetkili mahkemelerle (ÖYM) ilgili düzenlemenin 3. ve 4. yargı paketi içinde olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili adalet Bakanlığı’nın çalışma yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, ‘Yetkilerin kısıtlanması yoksa tamamen kaldırılması mı?’’ sorusu üzerine ‘’Her şey olabilir’’ yanıtını verdi. 

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “3. yargı paketinde böyle bir şey söz konusu değil. 4. pakette de böyle bir şey söz konusu değil. Ama 250 ile ilgili bir sıkıntı var. Ve bu sıkıntı konusunda şu andaki çalışmaların dışında bir olay. Buna yönelik olarak Adalet Bakanlığımız kendi bünyesinde bir çalışmayı yapıyor.”

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladığı konuşmasında şunları söyledi:

'Genel kurul gündeminde başka maddeler var'

'3 yargı paketinde böyle bir şey söz konusu değil. 4'te de söz konusu değil. Ama 250 ile ilgili bir sıkıntı var ve bu sıkıntı konusunda bu şu andaki çalışmaların dışında bir olay. Bu 1, 2, 3, 4 falan bununla alakalı değil. Buna yönelik olarak Adalet Bakanlığımız kendi bünyesinde bir çalışma yapıyor. Bakalım yetişir mi yoksa bir daha ki döneme mi kalır onu artık hazırlıklar devam ediyor. Çünkü şu anda genel kurul gündeminde önemli maddeler var. Önce onları halledelim.'

Ses kayıtları cezası

Ses kayıtlarının yayınlanmasına ilişkin ceza maddesinin de pakette bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 'Hepsi oraya geliyor, orada hepsi tartışılıyor, müzakere ediliyor. Ondan sonra bu konuyla ilgili TBMM genel kurulu neyin kararını verirse o kabulümüzdür' diye konuştu.

ÖYM'lerde geri adım tartışması

Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarından sonra ÖYM'lere ilişkin geri adım atılıp atılmayacağı tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik, 'Bu müzakereler yapıldıktan sonra gündeme gelir. Herşey olabilir' diyerek şöyle devam etti:

'ÖYM'leri biz kuran iktidarız. Çalıştı ve çalışması esnasında da faydalı olduğu zamanlar oldu, maalesef zararlı anlar oldu. Biz ideali yakalamak durumundayız Uygulama esnasında birçok gerçekleri görmüş olduk. Dolayısıyla bu yasaları yapan bu parlamento. 250 ile ilgili düzenlemeyi yapan da bu parlamento. Nasıl yaptıysa, şimdi bunun üzerinde daha farklı bir düzenlemeyi de yapma yetkisi, hakkı vardır. Çünkü burada ülkemiz milletimiz ne denli bu işten memnun veya değil, bizim için milletimizin memnuniyetidir aslolan. Memnuniyetin olmadığı noktada da memnuniyetin olacağı şekle bunu dönüştürmek parlamentonun görevidir Çünkü bu parlamento milleti çin vardır, milletin parlamentosudur. Bundan da kimsenin rahatsız olmaması gerekir.'

(Kaynak: ANKA)

Kategoriler

Güncel Gündem