8 Mart yasağı kalktı, kadınlar sokaklarda olacak

İzmir'de ve İstanbul'da kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamasına getirilen miting yasağı kalktı.

İstanbul ve İzmir’de 8 Mart mitinglerinin engellenmesine gelen tepkiler üzerine yasak kararları kaldırıldı. Kadın örgütleri açıklama yaparak tüm kadınları mitinge davet etti.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformunun Bakırköy’de yapacağı, İzmir 8 Mart Kadın Platformu’nun 5 Mart Pazar günü yapacağı mitinge engeller çıkarılmıştı. Bugün İstanbul 8 Mart Kadın Platformu ve HDP’li vekiller, İstanbul Valiliği ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonucu iki ilde de yasak kararları kaldırıldı.

Görüşmenin ardından İstanbul 8 Mart Kadın Platformu adına açıklama yapan Fidan Ataselim, yasaklamaları kabul etmediklerini belirterek “Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz, bedenimiz, emeğimiz için hayır’ şiarıyla 5 Mart’ta Bakırköy’de gerçekleştirmek istediğimiz 8 Mart mitingi valilik tarafından yasaklanmak istendi. Biz kadınların her dönem eve hapsedilmek istendiği bu sisteme karşı bu 8 Mart’ta da her türlü engellemeye rağmen sokaklarda olacağımızı ilan ettik. Sesimizi kesebileceklerini sananlar, sesimizi birleştirdiğimiz sokakları bizden alamayacaklar dedik, alamadılar” diye konuştu.

Ataselim 8 Mart’ın tüm dünya kadınlarının ortak mücadele günü olduğuna dikkat çekerek yaşamına ve haklarına sahip çıkmak isteyen tüm kadınları mitinge davet etti.

İzmir’de de 8 Mart’a yasağın duyulmasının ardından tepkiler hızla yükseldi. Tepkilerin ardından valilik geri adım attı. 8 Mart Kadınlar Günü Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında