KESK'e 22 tutuklama

Adliyeye sevk edilen 34 KESK üyesinden 22'si tutuklandı. KCK soruşturması kapsamında KESK'e yapılan baskında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 34 kişiden 22'si için tutuklama kararı çıkarken, 12 kişi serbest bırakıldı. Tutuklamalar adliye önünde bekleyenlerce protesto edildi. Özgen ve 15 KESK üyesi de bu sabah savcılığa götürüldü.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği zanlıların, nöbetçi hakimlik sorgusu tamamlandı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, 22 kişinin tutuklanmasına, 12'sinin ise serbest bırakılmasına karar verdi.

22 sanık tutuklandı 12 kişi serbest bırakıldı

KESK'e yapılan KCK baskınında 34 kişi gözaltına alınmıştı. Hakim karşısına çıkan sanıklardan 22'si tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 34 zanlıdan 22’si tutuklanırken, 12 kişi serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimler:

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorgularının ardından tutuklanmalarına karar verilenler şunlar:

Yunus Akıl, Belgizar Sazak, Mehmet Arda, Mehmet Sıddık Akın, İzzettin Alpergin, Yılmaz Yıldırımci, Sakine Esen Yılmaz, Nihat Kılınçalp, Metin Vuranok, Erdal Turan, Feruh Çelik, Hanım Koçyiğit, Seyran Şik, Mehmet Sezgin İbin, Mustafa Bozan, Aykut Erhan Turgut, Deniz Bozbey, Sibel Anıl, Erdal Yılmaz, Bekir Gürbüz, Tarık Kaya ve Osman İşçi.

Serbest bırakılanlar:

Nöbetçi Hakimlik, Cebrail Aslan, Bülent Kaya, Emeal Emre, Hasan Kaldık, Yusuf kösele, Cemile Duman, Abdulgani Cayhan, Mehmet Sadık Varli, Özkan Yorgun, Hamdullah Yıldırım, Cezmi Gündüz ve Niyazi Yılmaz'ın da serbest bırakılmalarına karar verdi.

Tutuklama kararı, adliye önünde bekleyen zanlı yakınları ve KESK üyeleri tarafından ıslıklarla protesto edildi.

 

Lami Özgen adliyede

Aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 16 kişi de bu sabah adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 16 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne götürüldü.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

KESK Lami Özgen