Francis Ricciardone: ''Onlar bizim müttefik pilotlarımızdı''

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen askeri uçağın pilotlarının naaşlarının denizin dibinde tespit edildiğini bildirdi. Öte yandan, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi, 'Pilotların ölmüş olduğu bilgisini almaktan derin üzüntü duyduk' diye konuştu ve pilotlar için 'Onlar bizim müttefik pilotlarımızdı' ifadesini kullandı.

Genelkurmay'dan Suriye tarafından düşürülen uçak ve pilotları arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir.'

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'den. Amerikan Elçisi, ''Türk jetinin uyarılmadan vurulmuş olması kabul edilemez. Türkiye'nin yanındayız' dedi. Ricciardone, şehit pilotlar için 'Onlar bizim müttefik pilotlarımızdı' diye konuştu.

Ricciardone, Amerika Birleşik Devletleri'nin 'Bağımsızlık Günü' resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Amerikan Büyükelçisi, 'Pilotların ölmüş olduğu bilgisini almaktan derin üzüntü duyuyoruz' diye konuştu.

Türk jetinin ABD verilerine göre kaçıncı milde vurulduğunun sorulması üzerine, 'Bizim için en başından beri söylediğimiz tek bir şey önemli o da uçağın uyarılmadan vurulmuş olması. Geri kalan tüm sorular bizim için detay' yanıtını verdi.

Türk yetkililerin gerekli açıklamaları yaptığını söyleyen ABD Elçisi, 'Önemli olan o iki pilotu kaybetmiş olmamız' diye konuştu.