HAS Parti'den bütünleşmeye destek çıktı

Başbakan Erdoğan'ın, Numan Kurtulmuş'a yaptığı 'bütünleşme' davetine HAS Parti İl Başkanlarından ve Genel İdare Kurulu'ndan destek geldi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise HAS Parti ve AK Parti'nin bütünleşmesi net bir biçimde karşı çıkan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'nu partisine davet etti. Bekaroğlu dün il başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Numan Kurtulmuş başkanlığında dün bir araya gelen il başkanları tarafından toplantı sonrası yapılan açıklamada, 'Kurtulmuş'un aldığı kararı ve kendisini destekliyoruz.' denildi. HAS Parti lideri Kurtulmuş da, yaptığı değerlendirmede 'Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir.' ifadelerini kullandı.

HAS Parti lideri Kurtulmuş, 'Parti içindeki fikirler olgunlaşma noktasına geldi. İnşallah en kısa zamanda süreç tamamlanacaktır' dedi. Kurtulmuş ayrıca, beş ana söylemle yola çıktıklarını belirterek, en büyük amaçlarının yeni Türkiye'nin inşası olduğunu kaydetti. 

Kurtulmuş: 'Bizim derdimiz kişiler partiler değildir'

HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş, 'bütünleşme' davetini görüşmek üzere partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, eleştirilere cevap verdi. 'Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarını kamuoyu yakından tanıyor.' ifadesini kullanarak, 'Hiçbirimizin ne makam, mevki derdi vardır, ne para pul derdi vardır, ne servet derdi vardır. Bizim derdimiz kişiler, partiler değildir. Bizim derdimiz, bu milletin gerçekten en ileri noktaya gitmesidir.' dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından toplantıya geçildi. İl başkanları toplantısından Kurtulmuş'a destek kararı çıktı. Parti genel merkezinde 4,5 saate yakın süren toplantının ardından il başkanları adına ortak basın açıklamasını, Bursa İl Başkanı Ali Molla Salih yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 'Mevcut süreçle ilgili olarak genel başkanımızla yapmış olduğumuz istişarede görüşlerimizi ifade ettik. Netice olarak genel başkanımızın alacağı her türlü karara destek verdiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.'

Genel idare kurulundan da destek geldi

İl başkanları toplantısının ardından bir araya gelen parti Genel İdare Kurulu üyelerinden de Kurtulmuş'a destek çıktı. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İl Başkanları ve Genel İdare Kurulu toplantılarıyla ilgili olarak, 'Parti içindeki görüşler bir olgunlaşma noktasına doğru geldi. İnşallah en kısa sürede süreç tamamlanacaktır.' diye konuştu.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İl Başkanları ve Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Kurtulmuş, hem İl Başkanları Toplantısı'nda hem de Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda görüşlerini paylaştıklarını belirterek, 'Bu süreç bir karar süreci değil.' diye konuştu. İl başkanlarıyla gerçekleşen görüşmede il başkanlarını yirmişerli gruplar halinde alarak süreci değerlendirdiklerine dikkat çeken Kurtulmuş, 'Herkes teker teker konuştu, görüşlerini bildirdi. Arkasından da Genel İdare Kurulu Toplantımızı yaptık. Aynı şekilde arkadaşlar süreçle ilgili görüşlerini dile getirdi.' şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, gün boyu gerçekleşen görüşmelerle ilgili olarak ise, 'Parti içindeki görüşler bir olgunlaşma noktasına doğru geldi. İnşallah en kısa sürede süreç tamamlanacaktır.' diyerek, 'Bir takvim veremem; ama bu istişare süreçleri bir sonuca gelecek. Görüşlerimizi bütün partiyle, parti mensuplarımızla, yetkili organlarımızla paylaşıyoruz. Kamuoyuyla da paylaşıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu: 'Bekaroğlu CHP'ye gelirse mutluluk duyarız'

Kurultay öncesi Hürriyet gazetesine açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti'deki gelişmeleri değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye gitmek konusunda muhalif bir tutum sergileyen ve İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu'nu partisine davet etti; 'Sayın Mehmet Bekaroğlu CHP’ye gelirse mutluluk duyarız. Onun duruşu, ilkeleri ortada, hepimizin saygı duyduğu bir insan. Benim de şahsen saygı duyduğum bir insan.'

Bekaroğlu CHP'ye geçeceği iddialarını yalanladı

Öte yandan HAS Parti ve AK Parti'nin bütünleşmesi davetine sert tepki gösteren Mehmet Bekaroğlu, CHP'ye geçeceği iddialarını yalanladı. İddiayı, kendisinin de medyadan duyduğunu belirten Bekaroğlu, şunları söyledi: 'CHP'ye geçeceğim söylentisi medyada konuşuldu. Bundan belki CHP'nin de haberi yoktur, bilemiyorum. Ben oraya buraya atlamak için siyaset yapmadım. Görünür olmaya çalışmak, prim yapmak bana uzak düşüncelerdir.'

Bu arada Kurtulmuş, Bekaroğlu'nun yerine İstanbul İl Başkan Yardımcısı Türker Saltabaş'ı görevlendirdi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Mehmet Bekaroğlu