Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN 

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL

*Cinayet ihbarını hatırlamadı

Hrant Dink Cinayeti davası devam ediyor. Savunmasını yapan dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz  Dink’in öldürüleceğine dair bilginin kendisine iletildiğini hatırlamadığını söyledi. Öz, mahkeme başkanının ‘’Cinayetten sonra raporlara attığınız imzayı hatırlıyor musunuz?’’ sorusuna  “İmza benim imzam’’ yanıtını verdi.

*Süryani mülkleri için yasal düzenleme geliyor

Süryani Vakıflarına ait mülklerin Hazine’ye devredilmesinden sonra başlayan tartışmalar devam ediyor. Agos’un edindiği bilgilere göre yapılan çalışmalar sonrasında sorunun kalıcı çözümü için yasal bir düzenleme gerektiğine kanaat getirildi.

*Yazılı basında ‘gâvur’ söylemi: Milli bir spor

Hrant Dink Vakfı bünyesinde devam eden ‘Nefret Söyleminin İzlenmesi’ projesi kapsamında hazırlanan ‘Yazılı Basında Gavur Söylemi’ raporu yayımlandı. Raporda kelimenin siyasi bir propaganda aracı olarak nasıl kullanıldığı belgeleniyor.

*Urfa’dan Halep’e, Halep’ten Karabağ’a: Tarımla gelen yeni bir hayat

*‘Karabağ seyahati için özür dilemedik’

TOPLUM

*‘Vakıf seçimleri için her şey hazır’

Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıflar Temsilcisi seçimi 24 Aralık Pazar günü Ankara’da yapılacak. Üç yıldır Vakıflar Genel Meclisi Azınlık Vakıfları Temsilciliği görevini yürüten Prof. Dr. Toros Alcan  görev dönemi sona ererken nelerin yapılabildiği nelerin yapılamadığı konusunda  değerlendirmelerde bulundu.

*Hrant Dink Okulu Madağı’nda sıcak mesajlar

14 yıldır Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi’nin bodrum katında Ermenistanlı çocuklara eğitim veren Hrant Dink Okulu için ilk kez sevgi sofrası kuruldu. Kalabalık bir topluluğun katıldığı sevgi sofrası sıcak mesajlara sahne oldu.

*Sahakyan Korosu ayakta alkışlandı

Sahakyan Tıbrats Tas’ın (muganni heyeti) kuruluşunun 315’inci, Sahakyan Korosu’nun kuruluşunun ise 80. yıldönümü Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde özel bir konserle kutlandı.

*Büyük usta şiirleriyle anıldı

Ermenice edebiyatın 20. yüzyıldaki en önemli isimlerinden Zahrad (Zareh Yaldızcıyan) ölümünün 10. yılında şarkılar ve şiirlerle anıldı. Konuşmalarda Zahrad’ın Ermenice edebiyatta bir dirilişin habercisi olduğu vurgulandı.

ORTA SAYFA 

*1922 ve 1934: İzmir’de iki dönemin bilinmeyen yüzü

KÜLTÜR SANAT

*Sur belgeseli sansüre takıldı

ARKA SAYFA 

*İran’daki Ermeni toplumunun sesi: Alik

İran’da basılan en eski ikinci gazete olma özelliğini taşıyan Alik’in genel yayın yönetmeni Terenik Melikyan hem 1931’den beri yayınlanan gazetenin hikayesini hem de İranlı Ermenilerin hayatını anlattı.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta


Yazar Hakkında