Suruç Katliamı'nda ölenler anılıyor

20 Temmuz 2015'te Kobani'ye insani yardım malzemeleri, çocuklar için de oyuncak götürmek için yola çıkan ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde toplanan gençlere yönelik canlı bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda hayatını kaybeden 33 kişi bugün düzenlenen törenlerle anılıyor.

Anma için aileler, STK temsilcileri ve siyasetçiler Suruç'ta toplandı. Güvenlik güçleri ilk aşamada ailelerin saldırının gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi'ne girmesine izin vermedi. 

Grup daha sonra Amara Kültür Merkezi bahçesine girebildi ve anma gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de ölenleri anmak amacıyla törenler gerçekleştiriliyor.

33 kişinin öldüğü 100'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırının IŞİD üyelerince gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı. 

İddianamede katliamın failleri olarak canlı bomba Abddurrahman Alagöz'ün yanısıra, 10 Ekim Katliamı’nı organize ettikleri; ancak Antep’teki bir hücre evi baskınında kendilerini patlattıkları öne sürülen Yunus Durmaz ile Halil İbrahim Durgun, 10 Ekim Ankara Tren Garı Katliamı davası sanıklarından Yakup Şahin, firari olduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Mali gösteriliyor. Davada yargılanan tek sanık Yakup Şahin.

Ancak Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi.

Kategoriler

Genel Güncel