Hüseyin Aygün'ü kaçıran PKK'dan açıklama

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran PKK açıklama yaptı. PKK, Hüseyin Aygün'ün 'gözaltına alındığı', ve bölgede başlatılan arama operasyonlarının milletvekilinin hayatını tehlikeye attığını açıkladı. Aygün'ün ailesi hayati tehlike endişesiyle operasyonların durdurulmasını isterken, eşi Emine Aygün, 'Eşim bu eylemin yapılacağı en son kişidir' diye konuştu.

PKK ’ya yakın internet siteleri aracılığıyla yapılan açıklamada, Aygün’ün Tunceli-Ovacık yolunda ’gözaltına alındığı’ belirtilirken bölgedeki operasyonların durdurulması istendi.

PKK: 'Operasyon Aygün'ün can güvenliğini tehlikeye sokuyor'

Açıklamada, 'Bu gözaltından sonra Ovacık İlçesi’ne bağlı Sal Vadisi, Veng ile Turnuva alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyon Hüseyin Aygün’ün can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Başta CHP ve kamuoyunun bunu görmesi ve operasyonları durdurtması gerekmektedir' denildi. 

Ailesi: Operasyonlar durdurulsun

Öte yandan Dersim'de kaçırılan CHP'li Aygün'ün ailesi de, hayati tehlike endişesiyle operasyonların durdurulmasını istedi. Sık ağaçlarla kaplı arazide başlatılan operasyonun Aygün'ün hayatını tehlikeye atabileceği endişesi taşıyan ailesi arama çalışmalarının durdurulmasını istedi. Ailenin bu isteğinin ardından Valilikte yapılan asayiş toplantısında bu seçenek de gündeme alındı. Hürriyet 'e konuşan Hüseyin Aygün 'ün eşi Emine Aygün, 'Eşim bunu hak etmedi, benim eşim bu eylemin yapılacağı en son kişidir” dedi.(DHA)

Etiketler

Emine Aygün