Artsruni’nin eserleri yeniden İstanbul’da

Türkiye’deki son sergisi ‘Kedinin Rüyası’ ile büyük beğeni toplayan Artsrun Apresyan’ın (Artsruni) ‘Bir Bütün’ başlıklı yeni sergisi, 27 Nisan’da İmoga Art Space’te açıldı. Küratörlüğünü Baykar Demir’in üstlendiği sergide Artsruni’nin 14 yeni eserinin yanı sıra, daha önceki sergilerinde yer alan 10 resmin baskısı da bulunuyor.

Ressamla, 14 eserinin sergilendiği ‘Bir Bütün’ üzerine konuştuk. 2014’ten bu yana İstanbul’da kişisel ve karma sergileri olan Artsruni, İstanbul’a üçüncü kez geldiğini söylüyor. Daha önce verdiği söyleşilerde her tablosunu ‘sevgilisi’ olarak gördüğünü söyleyen sanatçı, “Hangi resminizden daha zor ayrılacaksınız?” sorusuna şöyle cevap veriyor: “Eğer bir eser bitmişse, o artık bana ait değildir; ya atölyemde ya da herhangi birinin koleksiyonunda duracaktır. Bana ait olan, resim yapma süreci. Dolayısıyla, en zor olan, bitmemiş bir resimden ayrılmaktır.”

Serginin temasının kadın-erkek ilişkileri ve kadın ile erkeğin oluşturduğu bütünlük olduğunu söyleyen ressam, serginin isminin de bu temaya dayandığını belirtiyor.

‘Bir Bütün’, 18 Mayıs’a kadar, pazartesi hariç her gün 10.30-18.30 arası görülebilir.



Yazar Hakkında