‘Yargı Başbakan’ın talimatını uyguladı’

BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel için verilen hapis cezasına BDP’den tepki geldi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkındaki kararı değerlendiren BDP Genel Başkan Yardımcılarından Meral Danış Beştaş, kararın tesadüf olmadığını yargının Başbakan tarafından verilen talimatı yerine getirdiğini söyledi. Agos’a konuşan Beştaş, yargının bağımsız kararlar vermediğini ifade etti.

BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel için verilen hapis cezasına ilişkin kararın tesadüf olmadığını söyleyen BDP Genel Başkan Yardımcılarından Meral Danış Beştaş, “ Temyize gideceğiz. Hukuki süreç devam ediyor. AİHM’e kadar yapılabilecek bütün hukuki adımları atacağız. Ama bu süreç bir süreçtir. Uygulama örneklerinden biliyoruz. Eğer hükümet tarafından hızlandırılması talimatı verilmezse uzun sürecek. Partimize karşı kullanılan nefret söylemi, kin ve düşmanlığa davet edici dil kullanılmaya devam ediliyor. Bizzat Başbakan’ın kendisi ‘gerekeni yapın’ talimatı verdiğini söyledi.  Kendisine ‘hukuk devletiyim’ diyen bir devlette söz konusu olamayacak bir talimat karşımızda duruyor. Tablo vahim. Milletvekillerimiz ceza kıskacında. Yurt dışı yasağı konulması bir milletvekilinin asgari düzeyde çalışmasını engelleyecek bir karardır. Bu tür cezalandırmalar ile Kürt sorununu çözemezler” şeklinde konuştu.

Sebahat Tuncel ise meselenin kendisinin ceza alması olmadığını belirterek “Kürt sorununu bu şekilde çözeceklerse gelip beni tutuklasınlar hukuki süreci beklemeye gerek yok” dedi.  (ug/bk)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem