Seçmeli din dersinde tarihi adım

Milli Eğitim Bakanlığı, seçmeli din dersi kitabının Hıristiyanlık bölümünü, bu dinin mensubu din adamlarına yazdıracak. Sırada Musevilik var. ‘Temel Dini Bilgiler’ dersi yeni 12 yıllık eğitim sisteminde seçmeli ders olarak seçilebiliyor. Henüz müfredatı ve ders kitabı olmayan ‘Temel Dini Bilgiler’ dersinde Hristiyanlık ve Musevilik hakkında bilgiler de yer alacak.

Radikal’de yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa bir ders kitabının yazılmasında Hıristiyan din adamlarından yardım alıyor. Eğitimi kademli olarak 12 yıla çıkartan düzenlemeyle ‘Temel Dini Bilgiler’ de seçmeli ders oldu. Dersin içinde Museviliğin yanı sıra Hıristiyanlık da anlatılacak. Ancak halen bir müfredat ve ders kitabı yok.

Komisyon kurulacak

Bunun için Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden Hıristiyanlık konusunda uzman olan Prof. Dr. Ömer Faruk Harman koordinatör olarak görevlendirildi. Prof. Dr. Harman geçtiğimiz hafta Protestan Kilisesi’nden Pastör Behnan Konukkan, İsa Karataş; Ermeni Patrikhanesi’nden episkopos Sahak Maşalyan ve Yeşilköy Ermeni Kilisesi din görevlisi Peder Drtad Uzunyan; Süryani Ortodoks Kilisesi’nden Zeki Demir ile Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nden iki din adamı ile bir araya geldi.

24 Eylül’de Patrikhane’nde ikinci toplantı yapılacak ve ardından kitabın yazılması için Hıristiyan din adamı ve akademisyenlerden komisyon kurulacak. Kitapta Hıristiyanlığın doğuşu, Hz. İsa’nın doğumu ve hizmetleri, kutsal kitap, ibadet biçimleri gibi konuları bulunacak. MEBtarihinde ilk defa bir ders kitabının yazımında Hıristiyan din adamlarından yardım almaya başladı. Talep gelmesi halinde Musevilerle de aynı çalışma yapılacak.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Musevilik