Kılıçdaroğlu: ''Silah bıraktıracaksa Oslo devam etmeli''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Oslo görüşmelerine dair bir mutabakat metnini paylaşmasının ve partisinin genel olarak görüşmeleri sert bir biçimde eleştirmesinin ardından görüşleri alınan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'ya silah bıraktıracaksa Oslo görüşmelerinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, MİT ve PKK 'nın Oslo'da gerçekleştirdiği görüşmeleri değerlendirdi. 

Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un Oslo görüşmelerine dair bir mutabakat metnini paylaşması ve CHP’nin görüşmeleri sert bir dille eleştirmesinin ardından görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu 'Eğer PKK ’ya silah bıraktıracaksa terör örgütüyle görüşmelere devam edilmeli. Ancak Anayasa ve idari yapı kırmızı çizgimiz' dedi.

Oslo görüşmeleri

Oslo görüşmeleri PKK ile MİT yetkilileri arasında Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan görüşmelerdi. 2010 ve 2011’de yapıldığı tahmin edilen görüşmelere PKK yöneticileri Mustafa Karasu, Zubeyir Aydar ve Sabri Ok ile MİT müsteşarı Hakan Fidan ve Yardımcısı Afet Güneş, eski Müsteşar Emre Taner katılmıştı. Ayrıca görüşmelerde bir koordinatör ülke olduğu da belirtildi.

Görüşmelere ait olduğu iddia edilen bir ses kaydının internette yayınlaması üzerine görüşmelerden kamuoyu haberdar olmuştu. Görüşmelerin basına yansımasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış MİT’çileri ifadeye çağırmıştı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ise ‘Ben görevlendirdim’ diyerek MİT’e sahip çıkmış yapılan yasal değişiklik ile MİT’çilerin yargılanması Başbakan iznine bağlanmıştı. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Oslo Haluk Koç