ERVAB Başkanı Şirinoğlu'ndan 'Atatürk' dizisi açıklaması

Türkiye Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, 'Atatürk' dizisinin Disney+ tarafından global ölçekte yayınlanmasından vazgeçilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. ABD'deki bazı Ermeni kuruluşları dizinin yayınlanmaması için kampanya başlatmıştı. Dizi, Türkiye'de film olarak yayınlanacak. Şirinoğlu, "Türkiye Ermeni toplumu bu uygulamayı demokratik zihniyet, karşılıklı saygı ve hoşgörü, ifade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı bulmaktadır" dedi.

Şirinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 'ABD merkezli bir dizi/film platformunca, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili bir dizinin yayından kaldırılmasından doğan haklı tepkiyi dikkatle izlediklerini' belirtti.

"Bu adımın söz konusu ülkedeki Ermeni toplumu kuruluşlarının girişimleriyle alınmış olması da konunun bizler açısından bir başka dikkate değer boyutudur" diyen Şirinoğlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Ermeni toplumu bu uygulamayı demokratik zihniyet, karşılıklı saygı ve hoşgörü, ifade özgürlüğü bakımından son derece tartışmalı bulmaktadır. Zira sanatın tezahürlerinin, sanatsal üretimin en sıkıntılı zamanlarda dahi toplumlar arasında diyaloğa ve empatiye zemin yaratabileceği aşikardır. Türkiye Ermeni toplumu, söz konusu tutumun ülkemizin değerleriyle ve devletimizin güvencesindeki bir arada yaşama geleneğimizle bağdaşmadığının tanığıdır."

Şirinoğlu, 'kimlik ve aidiyet hassasiyetlerinin, kutsal değerlerin gündelik hesaplarla hoyratça gözardı edilmesinin dünyada körüklediği üzücü ortamın herkes tarafından üzüntü ve endişeyle izlendiğini' ifade ederek "Bu vesilesiyle ABD'deki Ermeni kurum, kuruluşlarına ve uluslararası medya örgütlerine, Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen normalleşme sürecini desteklemeleri ve bu anlamda katkı sunabilmek adına daha sorumlu davranmaları için çağrıda bulunmaktayız" dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye