Kadir Has Üniversitesi’nde araştırma görevlisi hedef gösterildi

Kadir Has Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Zeliha Gizem Sayın, mescitteki kişilerin ayakkabılarını kendi odasının önüne koymasına tepki gösterdi. Üniversite, konuyla ilgili inceleme başlattı.

Zeliha Gizem Sayın, üniversitenin mescidine gelen öğrenci ve okul mensuplarının ayakkabı ve çantalarını kendi odasının önüne bırakmasına tepki gösterdi. Akademisyen, ayakkabı ve çantalar için ayrılan yerlerin olduğunu ve bu eşyaların kendi odasının önüne değil, bu alanlara bırakılmasını talep etti.

Mescitteki kişilerse akademisyenin mescide ayakkabıyla girdiğini savunarak, onu kayda aldı. Kayda alan kişiyle akademisyen arasında meydana gelen tartışma da sosyal medyada yayınlandı.

Zeliha Gizem Sayın, görüntüler üzerinden cumhurbaşkanı başdanışmanı Oktay Saral dahil birçok kişi tarafından hedef gösterildi.

Saral, akademisyenle ilgili “28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescid mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır. Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Kadir Has Üniversitesi, cumhurbaşkanı başdanışmanının paylaşımdan sadece 10 dakika sonra tweet atarak, görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

İfadeye çağrıldı

KRT’den Fırat Fıstık’ın aktardığına göre, Zeliha Gizem Sayın 25 Aralık Salı günü ifadeye çağrıldı.

Diken’den Mehmet Baran Kılıç, haberinde Eğitim-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Burak Çetiner’in, Zeliha Gizem Sayın’ın, sosyal medyaya düşen görüntülerden önce tehdit edildiğini söylediğini yazdı.

Eğitim-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Burak Çetiner, 25 Aralık Salı günü akademisyenle görüştü.

Sayın’la görüşmesini Diken’e anlatan Çetiner söz konusu sorunun uzun süredir devam ettiğini, akademisyenin bu konuda uyarı yaptığını ancak buna rağmen sorunun çözülmediğini ve video öncesinde akademisyenin tehdit edildiğini anlattı: “Gizem Hoca bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacak. Tartışmanın videoya yansıyan kısmından daha fazlası olduğu ve öncesinde oradaki öğrencilerin hocamızı tehdit ettiğini öğrendik. Zaten bu eşyaları/ayakkabıları dışarıya koyma durumu bir süredir devam eden bir meseleymiş ve Gizem Hoca bu konuda uyarı yapmış. Ancak uyarı dikkate alınmamış ve sorun devam etmiş.”

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları