Tabiplerden açlık grevi uyarısı

Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi, açlık grevleri konusunda yetkililere duyarılık çağrısı yaptı ve arabulucu olarak devreye girmaya hazır olduklarını açıkladı.

12 Eylül'de başlayan açlık grevleri kırkıncı günü aştı. Açlık grevleri konusunda hekimler önemli uyarılarda bulundu.

Türk Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada, açlık grevlerinin bir intihar değil, protesto biçimi olduğuna dikkat çekilerek, kalıcı nörolojik rahatsızlıklar olmaması için grevdekilerin B1 vitaminlerinin mutlaka alması gerektiği uyarısında bulundu.

Açlık grevine ilk başlayan ekipte açlığın olumsuz etkilerinin görülmeye başladığı duyumları alındığı belirtilen açıklamada, “Şimdiye kadar yaşanan açlık grevi tecrübelerimizden de biliyoruz ki yaşamsal risklerin başladığı/başlayacağı günlerdeyiz. Hal böyle iken, kimi açlık grevcilerinin B1 vitamini almayı reddettiği, kimi cezaevlerinde ise grevcilerin yalnızlaştırmaya ve tecrite tabi tutulduğu, sağlıklı içme suyu, tuz, şeker ve B1 vitamini verilmediği yönünde haberler alıyoruz. Geçmişte açlık grevlerinin insan bedenine verdiği zararların, birçoğu basit önlemlerle engellenebilir, kalıcı sakatlıklarla ve ölümlerle sonuçlandığına üzülerek tanıklık ettik. Aynı süreçleri bir daha yaşamak istemiyoruz” denildi.

TTB, sorunun çözümü için arabulucu olarak görev almaya hazır olduğunu da açıkladı. TTB’nin Adalet Bakanlığı’na cezaevlerini ziyaret etmek için yaptıkları başvuruya halen cevap verilmediği kaydedildi.

 

 

 

Etiketler

TTB Hekimler