Pınar Selek'e adliye önünde destek

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Mısır Çarşısı davası öncesi adliye önünde Pınar Selek'e destek vermek isteyen kalabalık bir grup toplandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Mısır Çarşısı davasında Sosyolog  Pınar Selek hakkında verdiği beraat kararında direnmekten vazgeçmesinin ardından dava bugün(13 Aralık 2012) yeniden görülüyor.

Karar çıkması beklenen duruşma öncesinde  Selek'e destek olmak amacıyla adliye önünde çok sayıda aydın, sanatçı, yazar ve sivil toplum kuruluşu üyesi toplandı.

Burada toplanan kitle adına basın açıklamasını yapan sanatçı  Deniz Türkali, hukuki olarak devam eden bu davanın simgesel, siyasi bir dava olduğunu söyledi.

'Pınar Selek, muhaliflere göz dağı vermek amacıyla seçildi' diyen Türkali 'Her türlü mağduriyeti reddeden tavrıyla yaşamında zerre acılaşmaya izin vermeyen azmiyle, daha çok kinlendirdi bazı çevreleri' şeklinde konuştu.

Selek'in adaletten alacaklı olduğunu söyleyen Türkali ' Bizse ona hukuk yoluyla reva görülen  zulmün tanığıyız. Biz hiçbir zaman Pınar Selek'in elini bırakmayacağız. Taki hep birlikte bu ülkein sokaklarında onun özgürlüğünün şenliğini kutlayana kadar' dedi.

Metnin imzacıları arasında yer alan isimlerin bazıları şöyle: 1 milyon imza, Amargi, Ankara Kadın Platformu, Avrupa Kadın Lobisi, Avrupa Parlamentosu, Fransa Kadın Komitesi, İşkenceye Karşı Dünya Örgütü, KADER, LGBT, Pen Almanya, Uçan Süpürge, Uluslararası Pen, Pen Kadın Yazarlar Derneği

Duruşmaya gözlemci olarak katılacaklar arasında ise, sanatçı Deniz Türkali, Lale Mansur, Nur Sürer, gazeteci Yıldırım Türker, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilciliği, İstanbul Barosu, LGBT, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Derneği'nin yanı sıra çok sayıda gazeteci, aydın, yazar ve sanatçı.

(ses kaydı: 140journos)

Duruşmanın başlaması yoğunluk nedeniyle ertelenirken izlemeye gelenler de adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu habervessaire ile 140journos adlı grup sosyal medya üzerinden dava ile ilgili gelişmeleri paylaşıyor.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları