Büyüyen ‘erkeklik cinneti’

2013’ün daha ilk ayında 18 kadın öldürüldü. Erkek şiddeti bununla da sınırlı kalmadı, LGBT bireyler, çocuklar ve tabii ki yine erkekler de giderek büyüyen bu şiddetten nasiplerini aldılar. Türkiye’de gün geçtikçe büyüyen bir ‘erkeklik cinneti’ yaşanırken, üzülmenin vakti artık çoktan geçti. Artık bu şiddet sarmalına karşı mücadele etmenin ve çözüm bulmanın tam zamanı geldiğini hatırlatarak, bu haftanın şapgir’i sizlerle…


Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak istersenizagos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.


'Sonuçlar karşısında korkaklık, çağdaş bir kusurdur'

Yeraz Der Garabedyan, ‘faili meçhullerin genç bir adamın ruhunda yaptığı tahribat, üzerine yıkılan “aydınlık” hayalleri’ anlatan “Kızılötesi Aydınlık” oyunu üzerine oyuncular Altan Gördüm ve N. Cihan Aksoy’la söyleşti.

Haberin Devamı

Anadilde aşk ya da barışın dili…

İsmail Keskin, ‘Savaşla yönetilen dünyada birbirimizin yüzüne kilit üzerine kilit vurarak örttüğümüz bütün kapıları ancak aşkın kuralsızlığıyla açmak mümkün’ diyerek barışın dilini anlatıyor bizlere, Anadolu dillerinde sevda sözcükleriyle...

Ümit Usta’ya ağıt ya da yemek sevinci

Levent Özata, Türkiye’nin yaptığı lezzetli yemeklerle ekranlardan tanıdığı ailemizin aşçısı Ümit Usta’yı ve İngiltere’yi bile dünya yemek sahasına sokmayı başaran genç aşçı Jamie Oliver’ı yazdı.

Ahmet Türk’ün inkârı

Tamar Nalcı, Ahmet Türk’ün geçen hafta IMC TV’de ‘1915’te Kürtlerin kullanıldığına’ dair sarf ettiği sözlerden ve dilediği ‘özrün’ aslında bir yanıyla nasıl da inkârı barındırdığını yazdı.

Gökyüzü Masmavi’de “ciğerim yanıyor” ve “tenim tenime” durumları yok

Can Öktemer ve Sertan Şentürk, Mavi Sakal’ın vokalisti, solo albümüyle çıkış yapan Genç Osman Yavaş ile kendi tabiriyle “dışarıdaki hengameden, şehir keşmekeşinden sıkılmış, günlük iş ve sıkıntılardan uzaklaşmak isteyen, kendileriyle baş başa kalmaktan korkmayanlara göre bir albüm” olan Gökyüzü Masmavi’ üzerine konuştular.

Final zamanı!

Başladığı günden itibaren Afrika Uluslar Kupası'nı takip eden Dağhan Irak şapgir için bu haftayı, finale çıkan takımları değerlendirerek: “Finali Nijerya ile Burkina Faso oynayacak.”

Afrika’nın Ocak ayı

Müge Dalar, Ocak ayı içerisinde Afrika Kıtası’nda neler olup bittiğini şapgir için yazdı.

Kozmopolit bir dil olarak Türkçe

Artun Mimar, geçmişten günümüze birçok sebepten dolayı Türkçenin farklı dillerden nasıl etkilendiğine örnekler sunuyor bize.

Avrupalı olmayanlar düşünebilir mi?

Hamid Dabaşi, şapgir’de iki hafta önce Türkçesini yayınladığımız Santiago Zabala’nın “Slavoj Zizek: Felsefecinin Rolü” yazısı üzerinden Avrupa merkezci bakışı eleştiriyor. Gizem Asya Genç çevirdi.

 

Kategoriler

Şapgir