PTT çalışanları bugün tüm Türkiye’de iş bıraktı

PTT çalışanları bugün tüm Türkiye’de iş bırakarak TBMM’de görüşülmeye başlanacak olan PTT A.Ş. kanun tasarısını protesto etti.

İstanbul’da haberleşme iş koluna bağlı 4 ayrı sendika üyesi PTT çalışanları Karaköy İskelesi’nden Sirkeci Büyük Postane’ye yürüdü. Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Kesk Haber-Sen ve Türk Haber-Sen’in İstanbul Şube’lerine bağlı yaklaşık 2 bin kişilik grup, ‘PTT halkındır satılamaz’ yazılı büyük bir pankart açarak yasa tasarısına protesto ettiler.

Tarihi Büyük Postane binası önüne gelen PTT çalışanları burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı Haber-Sen üyesi ve TRT Spikeri Özlem Merter okudu.

Merter’in okuduğu açıklamada “PTT’yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM’ye sunulmuş ve bugün itibariyle ilgili komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. Haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar birleşmiş ve geleceğimizi, aşımızı, işimiz, elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; PTT’nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Biz PTT çalışanları bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz” dendi.

‘Yeter işinizin başına dönün’

PTT çalışanları tüm Türkiye’de iş bırakarak davullu zurnalı eylemler yaptı. Denizli’de PTT İl Müdürü Durmuş Ersungur eyleme tepki gösterdi. Eylemi yapanlara ve davulcuya seslenen Ersungur, “Yeter sesinizi duyurdunuz, işinizin başına dönün, gürültüden rahatsız oluyorum” dedi. Eylemi yapan PTT çalışanları da müdürlerini protesto etti.

Gazi Bulvarı’nda bugün düzenlenen eyleme KESK temsilcileri ve Haber-Sen Sendikası üyesi PTT çalışanları katıldı. PTT İl Müdürü Durmuş Ersungur, toplanan çalışanlarına ilk olarak “Yeter bu kadar işinize dönün” diye seslendi. Daha sonra kapıda bir süre bekleyen Ersungur, eylemde davul ve trompet çalınınca çılgına döndü. Ardından eylemcilere çay dağıtan PTT çaycısını gören müdür, yanına çağırarak, çay servisi yapmamasını istedi.

Eylemin devam etmesinin ardından kapıda bir süre tepkisini el kol hareketleri yaparak gösteren müdür Ersungur, eylemcilerin yanına giderek, “Bırakın yeter, çalışanlar var. Siz PTT çalışanı değilsiniz. Burada 15 çalışan var. Yeter bu kadar, sesinizi duyurdunuz. Rica ediyorum, bırakın. Gürültüden rahatsız oluyorum, polisi arayıp, şikâyet edeceğim. Davulcudan şikâyetçi olacağım” dedi. Bunun üzerine eylemciler, “Sesimizi duymadılar. Duysalar PTT’yi satmazlardı. Biz de özelleştirmeden rahatsız oluyoruz. Vur davulcu çal” diyerek tepki gösteri.

Ersungur, çalışanlar tarafından uzaklaştırıldı. Eylem yapan PTT çalışanları da müdürü “Susma sustukça sıra sana gelecek” diyerek protesto etti. (DHA)

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

KESK