‘Hepimizin bir Saroyan’ı var; o, amcamız, arkadaşımız’

Radyo Agos’ta Pakrat Estukyan ve Karin Karakaşlı’nın bu haftaki konuğu Lusin Dink’ti. Dink’in ilk filmi Saroyan Ülkesi / SaroyanLand, 32. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde yer aldı. Film, William Saroyan’ın ailesinin memleketi Bitlis’e yaptığı yolculuğa hepimizi eşlik ettiriyor. Dink, “Hepimizin bir Saroyan’ı var; o amcamız, arkadaşımız” diyor.

Her cumartesi Açık Radyo’da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos’u kaçıranlar, programı buradan dinleyebilir.

Programda konuşulan haberlerden bazıları:

Temyizde kapılar Dink ailesi avukatlarına kapatıldı
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Dink davası kararına ilişkin olarak temyiz incelemesine başladı. Çarşamba günü görülen ilk duruşmaya Dink ailesi avukatlarının temyiz duruşmasına katılma ve sözlü açıklamada bulunma taleplerini oy birliğiyle reddetti. Yargıtay Mahkemesi duruşmayı 15 Mayıs’a erteledi. Daire, 19 sanık hakkındaki kararını da aynı gün açıklayacak.


İçimizdeki memlekete zamansız bir yolculuk
Lusin Dink’in ilk filmi Saroyan Ülkesi / SaroyanLand, 32. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde yarıştı. Film, William Saroyan´ın ailesinin memleketi Bitlis´e yaptığı yolculuğa hepimizi eşlik ettiriyor. Lusin Dink, SaroyanLand’i anlattı: “Film hem 1915’e, hem de 2015’e dair bir şey söylüyor. Saroyan bu yolculuğu 1964’te yaptı ama bugün yapsaydı, ne değişirdi diye sormak mümkün.”


Bu haftanın şarkıları:











 

Kategoriler

Genel