1 Mayıs kana bulandı

Sendikalar ile hükümet arasında 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması konusunda uzlaşma sağlanamayınca İstanbul yine gaza ve kana bulandı. Sabah saatlerinden itibaren polis Taksim Meydanı’nı kale gibi korudu. Gün boyu devam eden olaylarda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar arasında hayati tehlikesi olanlar var.

Fotoğraflar: Berge Arabian

1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak isteyenler sabah saatlerinden itibaren Beşiktaş ve Şişli’de bir araya gelerek Taksim’e yürümek istedi. Polis, toplanan gruplara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından çatışmalar başladı. Polis en sert müdahalelerden birini, DİSK’in Şişli’deki genel merkezine yaptı. Binanın içine gaz bombaları atılmasıyla, binadaki çok sayıda kişi fenalık geçirdi. Şişli’nin arka sokakları, Dolapdere ve Tarlabaşı çatışma alanına döndü. BU arada, hastane bahçeleri de gaz bombalarından nasibini aldı.

Polis Taksim Meydanı’na kimseyi sokmamakta kararlıydı. Neredeyse bütün toplu ulaşım araçlarının seferleri iptal edildi. Unkapanı Atatürk ve Galata köprülerini kaldırarak ulaşımı tamamen kesen polis, protestoculara karşı gün boyu yoğun bir şekilde gaz kullandı.

Çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı. Çağdaş Hukukçular Derneği, üçü ağır olmak üzere, yedi kişinin yaralandığını açıkladı. İstanbul Tabip Odası ve İnsan Hakları Derneği avukatlarından Gülizar Tuncer, Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırılan lise son sınıf öğrencisi Dilek Alp’in (17) kafasına gaz bombası isabet ettiğini ve hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı. Olaylarda çok sayıda gazetecinin de yaralandığı bildirildi.

Fotoğraflar için tıklayınız

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Sendika polisi