Bere polislerin kendi tercihiymiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hrant Dink anmasında iki trafik polisinin beyaz bere takmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Emniyet yönetmeliği hatırlattı: “Görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giymesi zorunludur.”

Hrant Dink anmasında 19 derece sıcakta beyaz bere takan iki trafik polisi ile ilgili olarak gelen tepkiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. İstanbul Emniyeti açıklamasında Emniyet personelinin kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlattı.  Yapılan açıklamada “19 Ocak 2014 Pazar günü Şişli ilçemizde gazeteci Hrant Dink’i anmak üzere düzenlenen gösteriler sırasında görevli trafik polislerinin beyaz bere takmasının yazılı ve görsel basında gündeme gelmesi nedeniyle, aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 15.08.2007 tarih ve 26614 sayılı Resim Gazetede yayınlanan ‘Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinde ‘Resmi görevlilerin, bina dışında görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giymesi zorunludur’ hükmü mevcut olup; trafik personelinin kışlık kıyafetinin bir parçası olan ve takılması zorunlu olan berelerin rengi beyazdır. Bu itibarla, görev gereği takılmak zorunda olan resmi berelerin giyilmesi yönetmelik hükmü gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dendi.

Emniyet iki polis memurunun “şapka, kep, bere veya örgü başlık” tercihlerinden neden berenin seçildiğini açıklamadı. Anmada aynı noktada görev yapan diğer polis memurları beyaz şapka takıyordu. (ug)

Kategoriler

Güncel Gündem