Hınçak Partisi'nden 'Paramaz Kızılbaş'a taziye mesajı

Kobane’de İD’in saldırılarına karşı YPG saflarında savaşırken hayatını kaybeden ve ‘Paramaz Kızılbaş’ kod adını kullanan Suphi Nejat Ağırnaslı için Lübnan’daki Hınçak Partisi taziye mesajı gönderdi.

Suphi Nejat Ağırnaslı’nın kendine kod adı olarak seçtiği 'Paramaz', 1915’te İstanbul’da idam edilen Madteos Sarkisyan’ın kullandığı kod adıydı. 15 Haziran 1915 sabahı Beyazıt Meydanı'na kurulan darağaçlarında, aralarında Hınçak Partisi Merkez Komitesi üyesi Paramaz'ın (Madteos Sarkisyan) da bulunduğu 20 Ermeni devrimci idam edilmişti.

Lübnan Hınçak Partisi’nin gönderdiği, “Değerli Ağırnaslı ailesi ve yoldaşları” hitabıyla başlayan taziye mesajında şu ifadeler yer aldı: “Şahsen tanımadığımız, fakat yoldaşlık bağımız olan Suphi Nejat'ın ölümsüzler dünyasına katıldığını üzüntüyle öğrendik. 100 yıl sonra Paramaz kod adını taşıyarak, Kobanê'nin özgürleşmesi için mücadele etmesi bizleri gururlandırdı (...) Lübnan Sosyal Demokrat Hınçak Partisi olarak başsağlığı dileklerimizi kabul edin. Kobanê topraklarında dökülen aziz kan ve ter sayesinde mutlaka ve mutlaka özgürlük, halkların dostluğu ve barışın çiçekleri bitecek.'

Kategoriler

Güncel Diaspora Gündem