Özgür Gazeteciler Cemiyeti’nden cemaat medyasına eleştiri, basın özgürlüğüne destek

Diyarbakır merkezli Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), geçmişte Cemaat medyasının KCK Basın Davaları’nı yansıtma tarzını eleştirmekle birlikte, Zaman gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu’na yönelik polis operasyonunu kınadı.

Açıklamada, “Cemaat medyasının Kürt basınına yönelik bu tahrik edici ve nefret içeren rolüne rağmen kendilerine operasyon yapılacak olmasını mazur görmüyor ve herkesten önce üye ve çalışanlarımızı mağdur etmiş bu kesime yönelik operasyon yapılacak olmasına, bu kesimlerin bu olumsuz rollerine rağmen “dur” diyoruz” denildi.

Açıklamada, neden bugün operasyonlara karşı çıkıldığı da şöyle belirtiliyor: “Çünkü, düşünce ile mücadele yolunun anti demokratik, baskı ve güce dayalı değil yine düşünce ile yürütüleceğini düşünüyoruz. Çünkü geçmişte yaratılan mağduriyetler yeni mağduriyetlerin yaratılmasıyla ortadan kalkmayacağını biliyoruz. Bu açıdan iktidarı bir kez daha bu tür demokratik olmayan ve geçmişte bizzat muhatabı olarak deneyimlediğimiz bu tür baskıcı yaklaşım ve tutumlardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” 

Kürt medyasından 35 çalışan tutuklanmıştı

Cemiyetin açıklamasında hatırlattığı gibi, 20 Aralık 2011’de Dicle Haber Ajansı, Azadiya Welat ve Özgür Gündem başta olmak üzere Kürt medyasının 46 çalışanı “KCK Medya Komitesi’yle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınmış, 35’i tutuklanmıştı.

 İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen süren yargılamada son tutuklular Ramazan Pekgöz, Nurettin Fırat, Turabi Kişin, Yüksel Genç, Davut Uçar, Ertuş Bozkurt ve Mikail Barut üç yılı aşkın bir süreyi hapiste geçirdikten sonra Mayıs ayında tahliye edilmişlerdi. Dosya, son olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşındı. 


Kategoriler

Güncel Basın Gündem



Yazar Hakkında