14 ARALIK OPERASYONU

GÜNCEL Karaca tutuklandı, Dumanlı serbest

14 operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı. Samanyolu Yayın grubu Başkanı Hidayet Karaca ise tutuklandı.
GÜNCEL 14 Aralık operasyonunda karar günü

12 şüphelinin sorgulamasını yapan 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, kendisiyle görüşen avukatlara, kararı bugün (19 Aralık) saat 14.00'te açıklayacağını bildirdi.
GÜNCEL Erdoğan’dan operasyon yorumu: Bitaraf olan bertaraf olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cemaat medyasına yönelik 14 Aralık operasyonu ile ilgili olarak konuştu; “Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, içerde ve dışarda haddi aşan insafı aşan bazı tepkiler sergileniyor“ dedi. AB’nin dün gerçekleşen operasyonla ilgili peş peşe üç açıklama yapmasına yüklenen Erdoğan, “AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL 14 Aralık operasyonu: 27 kişi gözaltında

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 3’ü, cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 27 kişinin gözaltı işlemleri devam ediyor. Operasyonla ilgili AB ve ABD'den tepkiler gelmeye başlamışken Başbakan Davutoğlu konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.