FAYSAL SARIYILDIZ

GÜNCEL 'Vekiller Türkiye'yi terk etti' iddiasına HDP'den açıklama

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'da çıkan ‘HDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in Türkiye’yi terk ettiği’ iddiasına açıklama geldi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen iddiayı yalanladı. Sarıyıldız ise "Kaçmadım, 10 gün sonra döneceğim" diye konuştu.
TÜRKİYE Demirtaş: Halk isterse birden fazla parlamento da kurar

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında “Bir grup milletvekilimizi, AKP hukuk komisyonu haline gelmiş mahkemelerin önüne atıp linç ettirmeye çalışacaklar. Biz buna karşı sessiz mi kalacağız? Bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Tek bir arkadaşımız, ifade vermeye çağrıldığında polise, savcıya, mahkemeye gitmeyecek” dedi.
GÜNCEL Cizre için 'kardeş aile' kampanyası

79 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre için Cizre Belediyesi ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardım kampanyası başlattı. Konu hakkında açıklama yapan HDP’li Faysal Sarıyıldız, gönüllü gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Cizre’de kaç kişi öldürüldü?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir eve yapılan saldırıda ölenlerin sayısı hala belirsizliğini koruyor. TRT “60 terörist öldürüldü” açıklamasını geri çekerken, Valilik ölü sayısının ‘10’, HDK ise ‘30 yanmış cesedin’ olduğunu söyledi.
GÜNCEL Cizre’deki yaralılardan beşinin durumu iyice ağırlaştı

Cizre'de sığındıkları bodrum katında yedi gündür ambulans bekleyen 19 yaralıdan Ferhat Karaduman'ın bilincini yitirdiği ve ağır yaralı dört kişinin de her an yaşamını yitirebileceği belirtildi. Açlık grevindeki HDP Urfa vekili Osman Baydemir, “Ankara ve Cizre'deki devletler ayrı devletler midir? Çünkü söylemler bir biriyle örtüşmüyor” diye konuştu.