ABDULLAH DEMİRBAŞ

GÜNCEL Öğretmen Abdullah Demirbaş'a 'kademe durdurma' cezası

Diyarbakır Sur ilçesinde iki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra geçen yıl öğretmenliğe dönen Abdullah Demirbaş için Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la yaptığı görüşmeye giderken ‘idareden izin almadığı’ gerekçesiyle 3 yıl kademede ilerlemesinin durdurulması istendi.
GÜNCEL ‘Kimse Toledo peşinde değil’

Başbakan Davutoğlu’nun çatışmalar nedeniyle yerle bir olan Sur’u Tolede yapacaklarını söylemesine tepkiler artıyor. Diyarbakır'ın simgesi olan Sur ilçesinin korunması için UNESCO'ya çağrılar yapılıyor. Çevreciler “Suriçi’nde kentsel dönüşümün telaffuz edilmesi bile suç olmalıdır” diyor.
TÜRKİYE Abdullah Demirbaş: Karınca misali, ateşe su dökmeye gideceğiz

Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çatışma sürecini, Sur’da yaşananları, çözüm sürecinin ahvalini konuştuğumuz söyleşi boyunca, en çok umut kelimesini kullanarak, “Biz siyasiler bedel ödeyelim, yeter ki demokrasi gelişsin” diyor. Gündemin sertleştiği ve siyasi üslubun gittikçe köreldiği bugünlerde, Abdullah Demirbaş’ın diyalog çağrısına kulak verdik.
GÜNCEL

Berfin Demirbaş, babası Abdullah Demirbaş ve bütün hasta tutsakların serbest bırakılması için bir kampanya başlattı. Kampanyaya destek her geçen gün büyüyor.