İSMAİL HAKKI KARADAYI

GÜNCEL Karadayı serbest bırakıldı

28 Şubat soruşturması, kapsamında bu sabah gözaltına alınan Genelkurmay eski başkanı İsmail Hakkı Karadayı, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, yaşından dolayı Karadayı’yı serbest bırakarak adli kontrol altında tutulmasına karar verdi.
GÜNCEL İsmail Hakkı Karadayı ifade verecek

28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade için polis eşliğinde adliyeye getirilecek. Tekrar Polis eşliğinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen Karadayı'nın bindirildiği tarifeli uçağın saat 13.00'te Ankara'ya hareket etmesi bekleniyor.
GÜNCEL Bülent Orakoğlu: ''Anlattığı sabah Mumcu'ya suikast oluyor''

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tanık olarak dinlenen dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, '28 Şubat darbesinin belgesini' Demirel'e gönderdiğini söyledi ve “Darbeyi engellemesi gerekirken Karadayı’ya yolladı” dedi. Orakoğlu, Uğur Mumcu ve Gaffar Okan suikastlerinde 'derin yapı' ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
GÜNCEL Darbe isimleri tabelalardan iniyor

27 Mayıs'tan 12 Eylül'e, 28 Şubat'tan 27 Nisan'a darbe ve muhtıraya imza atanların adları tabelalardan iniyor. Tıpkı Mustafa Muğlalı olayında olduğu gibi kışladan statlara kadar darbecilerin adının yer aldığı tüm tabelalar indirilecek. Ayrıca 27 Mayıs 1960’tan 27 Nisan e-muhtırasına kadar tüm olaylar da Meclis tarafından mercek altına alınıyor.