KATOLİK

TOPLUM Papa’dan İstanbul’a yeni episkopos tayini

13 yıldır İstanbul’da, Beyoğlu Santa Maria Draperis Kilisesi’nde başrahip ve 2014 yılından beri İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Monsenyör Louis Pelâtre’ın vekili olarak hizmet eden Peder Rubén Tierrablanca Gonzalez, 16 Nisan 2016 tarihinde Papa Francis’in kararıyla yeni İstanbul Latin Katolik Episkoposu olarak atandı.
GÜNCEL Papa Francis Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Erdoğan,
TOPLUM Papa 1. Francis kimdir?

Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 1. Francis'in, nam-ı diğer Jorge Mario Bergoglio'nun hayatı ve seçildiği 13 Mart 2013’ten izlenimler.
GÜNCEL Sarkisyan'dan Papa'ya 2015 daveti

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüştü. Sarkisyan, soykırımın 100. yılı anma törenleri için Papa'yı Yerevan'a davet etti.
TOPLUM Ermeni Katolik cemaati yeniden canlanıyor

Haziran ayında, İstanbul Ermeni Katolikleri Apostolik Yöneticisi ve Amida Başepiskoposu olarak atanan Kerabaydzar Levon Boğos Zekiyan’ın episkoposluk takdis töreni yapıldı. Yaklaşık yüz yıl aradan sonra İstanbul’da düzenlenen ilk episkoposluk takdis töreni olma niteliği taşıyan ayin, Ermeni Apostolik, Rum Ortodoks, Süryani Katolik Süryani Ortodoks ve Keldani kiliselerinden temsilcileri buluşturdu.
GÜNCEL ‘Yeşilköy’de kiliseye saldırı’ haberleri ne anlatıyor?

Olayın yaşandığı esnada kilisede ibadet etmekte olan Süryani cemaatine yakın kaynaklar, yaşananların organize ve ciddi boyutta olmadığını belirtiyorlar. Ancak buna rağmen, kilise yetkililerinin yaptığı açıklamanın bile polisin baskısıyla yapıldığını iddia eden haberlerin basında yer alması, konunun tüm şeffaflığıyla ortaya konulması gerektiğini gösteriyor.