İHD Dilek Doğan raporu: Polis 'kızını oğlun vurdu' dedi

İHD’nin, Küçükarmutlu'daki polis operasyonunda yaralanan ve hayati tehlikesi devam eden Dilek Doğan hakkında yazdığı rapora göre, Doğan'ı vurduğu iddia edilen polis, Doğan’ın annesine dönerek “Bak kızını oğlun vurdu” dedi.

Sarıyer Küçükarmutlu Mahallesi’nde evinde vurulan ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Dilek Doğan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Kadın Komisyonu, Sarıyer Küçükarmutlu Mahallesi’nde evinde vurulan Dilek Doğan için hazırladıkları raporu açıkladı. 

Raporda Dilek Doğan’ın abileri Mehmet ve Emrah Doğan’la yapılan görüşmeler yer aldı.

Mehmet Doğan’ın eve gelen polislerin 15-20 kişi olduklarını, evde kimlerin olduğunu sorduktan sonra arama yapacaklarını söyleyerek içeri girip canlı bomba ihbarı olduğunu, bu yüzden de kimliklerini istediklerini anlattı. Dilek Doğan’a üst üste iki kez “Sen kimsin?” diye soru sorduğunu ve ardından içeri girildiği kaydedildi. Ağabeylerin anlatımına göre, özel tim amiri 50 yaş civarında, kilolu 1.80 boylarındaki şahıs “Biz işimizi sizden mi öğreneceğiz” diyerek silahı ateşledi, Dilek Doğan yere yığıldı ve silahı ateşleyen kişinin Doğan’ın annesine dönerek “Bak kızını oğlun vurdu” dedi.   

Doğan ailesinin avukatlarından Zehra Özdemir’in raporda yer alan tanıklığı ise şöyle:

“Dilek’e ilk müdahale Baltalimanı’nda yapıldı. Saat 05.00 sıralarında Okmeydanı’na getirildi. Geldiğimizde tüm hastane çok sayıda polisle abluka altına alınmıştı. Hastanenin tüm girişlerini kapattılar. Özel harekâtçılar yüzlerinde maskelerle etten duvar örerek, aileyi, kahkahalarıyla bir saat boyunca taciz ettiler.” 

Raporda, olayın bir yargısız infaz girişimi olduğu da vurgulandı. Polisler ifade verdi Dilek Doğan’ın ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında operasyona katılan polislerin ifadesi alınmaya başlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında operasyona katılan bazı polis memurlarının ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında