Gazetecilere destek için 'Haber Nöbeti' Diyarbakır'da başladı

Sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı illerde, zor koşullarda çalışan gazetecilere destek olmak için meslektaşlarının düzenlediği haber nöbeti bugün başladı.

Gazeteciler, sokağa çıkma yasağının olduğu illerde, zor koşullarda görev yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için haber nöbeti başlattı. İlk gazeteci grubu bugün Diyarbakır’da olacak.  

İstanbul’da farklı basın kuruluşlarında çalışan gazeteciler, çatışma bölgelerinde haber yapan meslektaşları için bir dayanışma eylemi düzenliyor.

Gazeteciler, sokağa çıkma yasaklarının olduğu illerde zor koşullar altında görev yapan meslektaşlarıyla dayanışmak için 3 Şubat Çarşamba günü Diyarbakır’da olacak.

Haber Nöbeti adıyla gerçekleştirilen dayanışmada ilk nöbete Cumhuriyet’ten Ayşe Yıldırım, Haberdar’dan Celal Başlangıç ve Said Sefa, Evrensel’den Ceren Sözeri, Özgür Düşünce’den Ergun Babahan, bağımsız gazeteci Evrim Kurdoğlu, ETHA’dan Önder Öner ve Diken’den Tunca Öğreten gidecek. 

Gazeteciler Diyarbakır’da meslektaşlarına destek verecek, haber yapacak. Haberler gazetecilerİn kendi çalıştıkları yerlerin yanı sıra Haber Nöbeti’nin bloğunda da yer alacak.

Haber Nöbeti’ne hem muhabirlik hem de editörlük yaparak destek olunabilir. Nöbete katılmak isteyenler uygun oldukları tarihleri ve katılma sürelerini kendi belirleyecek.

Haber nöbetinin blog sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Gazeteci gazetecilik