‘Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler’

Öğretmeninin cinsel tacizi nedeniyle intihar eden 17 yaşındaki Cansel K.’nın teyzesi “Cansel, müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. Tecavüze göz yumdular” diye konuştu.

Geçen Çarşamba babasının silahıyla intihar eden 17 yaşındaki Cansel K.’nın ailesi,  okulun Cansel’in matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün tecavüzüne uğradığını idareye bildirmesine rağmen, tecavüzü örtbas ettiklerini söyleyerek, “Okulun imajı batsın. Tecavüze göz yumdular” diye konuştu. Ailesi, genç kızın olaydan sonra okulda baygınlık geçirdiğini, ancak idarenin Cansel’i okulun revirine kapattığı bilgisini verdi.

Okul tecavüze göz yumdu

Hürriyet’ten Gülden Aydın’ın haberine göre, soruşturmanın selameti açısından fotoğraf ve isim vermeyen aileden Cansel’in teyzesinin ifadeleri şöyle: “14 Şubat Pazar, o öğretmen, Cansel’i etütten alıp götürmüş. Öğrenciler beş dakika geç kalsa arayan okul, o gün annesini aramadı. Neden? Cansel ertesi gün, müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. ‘Meşhur’ okulun idarecileri de öğretmen kadar suçlu. Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler. Okulun imajı batsın. Tecavüze göz yumdular.”

Tecavüzü cenazeden sonra öğrendiler

Teyze, tüm ailenin Cansel’in sınav stresine dayanamayıp intihar ettiğini sandığını, olayın iç yüzünü Cansel’i toprağa verdikten iki gün sonra arkadaşlarından öğrendiklerini söyledi. “Yavrumuz çırpınmış ama okul idarecileri üstünü örtmüş” diye konuştu.  Kuzeni de Cansel’in durumu babasına anlatmadığını, çünkü ‘elini kana bulamasını’ istemediğini söyledi.

Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu da “Sorumluların en üst sınırdan ceza alacaklarına inanıyorum. Öğretmen suçunu karakolda inkâr, savcılıkta itiraf etmiş. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil. Kimse arkasına güvenmesin” dedi.

Olayın açığa çıkmasının ardından 39 yaşındaki öğretmen Bayram Ö. tutuklanmış, okul müdürü ile bir yardımcısı adli kontrol şartı, bir müdür yardımcısı ve iki rehber öğretmen de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

‘Kendimi öldüreceğim’ deyip ağlamış

Öte yandan Demokrat Kadın internet sitesi de Cansel’in bir arkadaşının “Arkadaşımız Cansel K.’ya öğretmenimiz Bayram Ö.’nün tecavüz etmesi ve okul yönetiminin Cansel’in şikayetlerinin üzerinde durmaması üzerine, Cansel intihar etti. İntihardan iki gün önce kucağıma bayılıp ‘Kendimi öldüreceğim’ diyerek ağlamasını kaldıramıyorum” açıklamasını yayınlamıştı.

 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında