Hrant’ın Arkadaşları: Gerçek katiller hak ettikleri cezayı alana kadar

Dink cinayeti davasında kamu görevlilerinin yargılanmasına bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıyor. Duruşmadan önce Hrant’ın Arkadaşları, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada kamu görevlilerinin ancak “iktidar savaşı” sonucu hakim karşısına çıkarıldığı ve yargının en üst iddia makamının ısrarla talep ettiği üzere dönemin valisinin yargılamadan muaf tutulmaya çalışıldığı vurgulandı.

Dink cinayetinde kamu görevlelerinin yargılanmasına bugün İstanbul Adliyesi’nde başlanıyor. Üç gün sürecek duruşma öncesi Hrant’ın Arkadaşları bir basın açıklaması yaptı. “Bugün 19 Nisan 2016. 9 yıl 3 ay geçti arkadaşımız katledileli. Bugün birleştirilen davanın ilk celsesini izlemek için adliye önündeyiz” denilen açıklamada “Acısı kadim bu topraklarda vicdanın yürekli bir sesi olabilmeyi başarmış Hrant Dink'in gerçek katillerinin yargılanması adına ilk günden bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde işaret ettiğimiz yerlere daha yeni yeni dönülüp bakılıyor. Bakmakla mı kalacaklar yoksa çırılçıplak ortada duran gerçekleri görecekler mi bilmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Vali yargılamadan muaf tutulmak isteniyor

Hrant’ın Arkadaşları adına Emel Kurma’nın okuduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bilmiyoruz çünkü kamu görevlilerinin bir şekilde bu cinayete yol vermiş, göz yummuş hatta azmettirmiş olmasına ilişkin makul şüphemizle yargılanmaları talebimiz, bunca yıl sonra ancak tuhaf ilişkiler ağının içine düştüğü iktidar savaşı sonunda gerçekleşti. Davalar birleştirildi, kamu görevlilerinin bir kısmı hakim karşısına çıkacak. Yargının en üst iddia makamının ısrarla talep ettiği üzere dönemin valisi ise hala bu yargılamadan muaf tutulmaya çalışılıyor. Her fırsatta alnının ak olduğunu söyleyenlerin yargı karşısında hesap vermekten imtina etmelerinin sebebi ne olabilir ki?”

Çok şey mi istiyoruz?

Adalet talep edilen ve kimin ak kimin kara, kimin ordan kimin burdan olduğuna bakılmaksızın yapılacak yargılamayla cinayete ortak olmuş her kim varsa hesap versin çağrısı yapılan açıklamada, “Hrant Dink’in vücudunda bu ülke insanlarının kardeşliğine kast etmiş, yüzyıllardır serpilegelmiş nefret tohumlarını yeşertmeye yeltenmiş herkesin ama herkesin hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz?” denildi. 

Cinayetin hesabı tüm ortaklarından sorulana kadar 

Üç gün sürecek dava süresince Çağlayan Adliyesi’nde davayı takip edeceklerini açıklayan Hrant’ın Arkadaşları, “Kanın kana, kinin kine karıştığı bugünlerde Hrant Dink gibi bir sesin eksikliğini daha çok hisseden bizler, adalet talebimizi ilk günkü inatla bir kez daha haykırmak için burdayız. Üç gün sürecek yargılamayı takip etmek için Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. Gerçek katiller hak ettikleri cezayı alana, bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklarından sorulana kadar… Biz bitti demeden bu dava bitmez...” ifadelerini kullandı.




Yazar Hakkında