Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum atandı

2014 yerel seçimlerinde %55 oy oranıyla seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasının ardından, Diyarbakır Belediyesi’nde kayyum atandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak atandı. Kayyumun yarın sabah göreve başlayacağı öğrenildi.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 25 Ekim gözaltına alınmış ve 5 gün sonra tutuklanmıştı. 

Savcılık tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olma” iddiasıyla tutuklanan Kışanak ve Anlı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. 

Kışanak ve Anlı 2014'teki yerel seçimde Diyarbakır’daki oyların %55'ini almıştı. 

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasından sonra Büyükşehir Belediyesinin çevresi polis bariyerleri ile kapatıldı. Belediye çalışanlarının ise, polisin kimlik kontrolü ile belediye binasına giriş çıkış yaptıkları belirtildi.

İsveçli belediyelerden Kışanak ve Anlı'ya mektubu

İsveç’te 30 yerleşim biriminin belediye başkanları, AKP Hükümeti’ne gönderdikleri bir mektupta Kürt belediyelere kayyım atanmasını ve belediye yöneticilerinin tutuklamasını kınadılar. 

AKP Hükümeti’nden insan haklarına ve hukukun temel ilkelerine saygı göstermesini, Kışanak ve Anlı başta olmak üzere tüm belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmasını talep ettiler.

Mektuplarında aralarında Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın da bulunduğu 28 Kürt belediye başkanının tutuklandığını ve bazı belediyelere kayyım atandığını belirten belediye başkanları Kışanak ve Anlı gibi halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının görevlerini yapmalarının engellenmesinin demokrasiye karşı bir tehdit oluşturduğunu belirtti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında