28 ilde DHKP/C operasyonu

DHKP/C’ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in de bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

 

DHKP/C’ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara’nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Antalya

İzmir merkezli düzenlenen operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya, Alanya, Kaş, Kemer’deki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile kamuda görevli öğretmen ve hemşirenin de aralarında bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı.

Akman Şimşek’in Antalya’daki evinde gözaltına alındığı ve konuyla ilgili olarak saat 11.30’da KESK Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapılacağı bildirildi. KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in Ankara’da konfederasyondaki odasında ve KESK Antalya Şubesi’nde aramalar yapıldığı kaydedildi.

İstanbul

Operasyonlar kapsamında, İstanbul’da birçok adrese düzenlenen baskında yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Ankara

Ankara’da da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. Öte yandan, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ’de akademisyen olduğu kaydedildi.

Bursa

Bursa’da düzenlenen operasyon kapsamında ise devlet memuru oldukları ileri sürülen altı kişi evlerinde gözaltına alındı.

Kocaeli

Operasyon kapsamında Kocaeli’nde de özel bir hastanede çalışan bir doktor gözaltına alındı.

Mersin

Mersinde de DHKP-C’nin il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu sekiz kişi gözaltına aldı.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

KESK DHKP/C