CHP’li Kart: İhtiyatlı bir iyimserlik içindeyim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, İmralı ile görüşmeler ve Diyarbakır’daki Newroz kutlamaları ile ilgili, “İhtiyatlı iyimserlik içinde takip ediyorum.” dedi.

Atilla Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır’daki Newroz kutlamaları ile ilgili bir soru üzerine Kart, “Barışın gelmesini kim istemez. Ben inanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının tamamına yakını, mutlak çoğunluğu barışı ister. Bunun aksi düşünülebilir mi? Sorun şu; Orada acaba gerçekten barışın tesisine yönelik kalıcı ciddi bir çalışma mı yapılıyor? Orada Doğu’daki Güneydoğu’daki insanlarımızın o özlemlerini ve beklentilerini, onları tatmin edecek adil, kalıcı, demokratik yapıyı inşa edecek bir arayış mı var? Yoksa o insanların o beklentilerini de aslında Türkiye’nin beklentilerini de bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak, barış vaadi görüntüsü altında ‘Hitlere doğru artı başkan’ girişiminin çalışmaları mı var? Olayın özü büyük ölçüde budur. Olayı bu boyutu ile görmek lazım. İhtiyatlı iyimserlik içinde takip ediyorum. Ama Başbakan’ın demokrasi anlayışındaki sakatlık ve öngörüsüzlük sebebi ile umutlu olmadığımı ifade ediyorum. Çünkü bunu anayasa çalışmalarında da görüyoruz. Bu boyutu ile değerlendiriyorum.' diye konuştu.

AKİL ADAMLAR

Bir gazetecinin, “Bu süreçte bir de akil adamlar konusu var.” şeklindeki sözleri üzerine Kart, 'CHP’nin daha evvel dile getirdiği bir öneriydi.” ifadelerini kullandı.

Devletin örgüt ile doğrudan muhatap olmasının ileride örgütün meşruiyet kazanması anlamında bir süreci beraberinde getirmesi ihtimali bulunduğunu kaydeden Kart, 'Ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pek çok olayda olduğu gibi burada da kaygımızı o dur ki, kendi akil adamlarını kuracak. Böyle bir yapıdan da Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışın ortaya çıkmasını bekleyemezsiniz. Yine tamamen kendi yörüngesinde, kendi inisiyatifinde yönetim anlayışının tezahürünü sağlayacak şekli bir yapıyı oluşturacak.' dedi.

 

(Cihan)

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Atilla Kart