ATİLLA KART

GÜNCEL Erdoğan'ın Fettullah Gülen'e çağrısı için neler konuşuldu

Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları kapanış konuşmasında Fettullah Gülen'i Türkiye'ye çağırması medya ve siyasette yankı buldu. Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, canlı yayında tam destek verirken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Geçmişte yaşanan bir kısım huzursuzluklardan dolayı ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştır' diyerek Gülen'in artık dönmesini arzuladığını söyledi.
GÜNCEL Cumhurbaşkanı Gül'den yeni anayasa mesajları

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında Çankaya'ya çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştü. Görüşmede yeni anayasayla ilgili mesajlar veren Gül, özel yetkili mahkemelerin kuruluş sürecinde yer aldığını ve kaygılarını ilettiğini dile getirdi. Gül, liderlere 'Üslupta sıkıntı var' diyerek uyarıda bulunurken, yeni anayasanın bütün partilerin 'ortak mühür'ünü taşıması gerektiğini belirtti.
GÜNCEL Yeni Anayasa temel hak ve özgürlüklerden başladı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni Anayasa'nın yazımına, 'temel hak ve özgürlüklerden' başladı. Cemil Çiçek, tartışmalı konuların sona bırakılmayacağını söylerken CHP'li Atilla Kart, 'CHP olarak Türkiye'nin demokratikleşmesi için çalışacağız' dedi. AKP'li Ahmet İyimaya 'kaliteli ve kalıcı bir anayasa' yapılabileceğini düşündüğünü ifade etti.