ESENYURT

GÜNCEL Tazminatlar, adalet mücadelesine engel değil

Türkiye’de iş cinayetinden sonra ailelerin tazminat almaları güvence altında değil. İş cinayetinden sonra aileler hem açılan kamu davasını yürütmek hem de hayatlarının geri kalanını sürdürmek için tazminat almak için mücadele vermek zorunda.
GÜNCEL Yine Esenyurt, yine Caferi Camii'ne saldırı

Esenyurt'ta bulunan Muhammediye Camii dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Kundaklama sonucu caminin kütüphane bölümü ve minber kısmı zarar gördü. İlçede geçtiğimiz ay da Caferilerin kullandığı Allahüekber Ehlibeyt Camii’kundaklanmıştı.
GÜNCEL O alışveriş merkezinde indirim kuyruğu

Esenyurt'ta 11 Mart’ta alışveriş merkezi inşaatında çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetmişti. O alışveriş merkezi bugün açılıyor. Kapısında indirim kuyrukları var.
GÜNCEL 'Ticari kaygı işçi güvenliğinin önüne geçti'

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Esenyurt’ta 11 işçinin ölümünün ardından yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı raporu kamuoyuna duyurdu. Rapora göre, işçilerin ölümüne yol açan şantiyede işçi güvenliğine dair tek bir önleme dahi rastlanmazken, elektrik tesisatında sorunlar tespit edildi.
GÜNCEL 11 işçi öldükleri gün sigortalanmışlar

İstanbul Esenyurt’ta şantiye yangınında hayatını kaybeden işçilerden Sevdin Özen ile Çetin Coşkun'un sigorta kayıtlarında, “sigortalının işe başladığı tarih 11.03.2012” ibaresinin yer aldığı ortaya çıktı. Başbakan yatırımcıların, 'işçilerin güvenliğini bu kadar hiçe saymasını kabul etmeyiz' derken, Belediye Başkanı Topbaş ise düzenleme eksikliğine dikkat çekti.