ERBİL

GÜNCEL Musul'daki iki bin yıllık Hristiyan varlığı sona erdi

Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların tehdidiyle Musul'un son Hristiyanları göç etmek zorunda kaldı. Kürdistan Özerk bölgelerine giden aileler yolda IŞİD tarafından gasp edildiklerini aktarırken Musul'da da 1800 yıllık kilisesi ateşe verildi. Papa'nın yanı sıra Irak'taki Hristiyan ve Müslüman birlikler zorunlu sürgünü kınadı.
GÜNCEL Davutoğlu: 32 TIR şoförü teslim alındı

Irak'ın Musul kentinde 10 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırılan 32 TIR şoförü serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Musul'da bir süre önce alıkonulan TIR şoförlerinin serbest bırakıldıktan sonra yetkililerce teslim alındığını ve Erbil'e hareket halinde olduklarını açıkladı.
GÜNCEL Musul'daki Ermeni Kilisesi bombalandı

Musul’daki Ermeni Aziz Eçmiadzin kilisesinin Irak ve Şam Devleti (IŞİD) militanlarının hedefi olduğu ve bombalandığı bildirildi. Musul’da yaşayan 65 Ermeni aile başka şehirlere sığınırken, ülkenin hristiyan nüfusunun yarısının yaşadığı Bağdat'a doğru IŞİD'in ilerleyişi devam ediyor.
GÜNCEL Musul’da kaçırılan Türkiye vatandaşı sayısı yükseliyor

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu baskınında 49 personelinin ve bazı aile fertlerinin kaçırıldığını açıkladı. Musul’un Geyara ilçesinde de 31 Türkiye vatandaşı rehin alındı. Dün kaçırılan 28 Tır şoföründen ise haber alınamıyor. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Irak yönetimini Musul’dan Erbil’e kaçan sığınmacılara destek vermemekle suçladı.
GÜNCEL IŞİD Musul'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nu bastı

Irak'ın ikinci en büyük şehri Musul'u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Musul'daki Türkiye Büyükelçiliği’ne baskın yaptı. IŞİD militanlarının, Konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldığı öne sürülüyor. İlerleyen IŞİD militanlarının Tikrit'e geldiğini belirtiliyor.