TEPKİ

GÜNCEL Bilgi’de işten çıkarmaya tepkiler devam ediyor

Zeynep Sayın Balıkçıoğlu’nun kovulmasının ardından Bilgi Üniversitesi öğrencileri ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride “Zeynep hocamızın, bilimsel ve özgür düşünceden yana olan hocalarımızın ve arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. Sindirmeye çalışana teslim olmayacağız” dendi.
TOPLUM Ateşyan Ermenistan’a gitmiyor

Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın daha önce katılacağı duyurulan, Papa Francesco’nun Ermenistan ziyareti iptal oldu. Ziyaretin Ateşyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektuba Ermenistan'dan gelen tepkiler nedeniyle iptal edildiği konuşuluyor.
Ateşyan'ın mektubuna tepkiler sürüyor

Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan'ın Almanya'nın Ermeni Soykırımı'nı tanıyan parlamento kararı akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı mektup gerek içeriği gerekse üslubuyla toplum içinde büyük tepkiye yol açtı. Konuya ilişkin farklı seslere kulak verdik.
GÜNCEL Başbakan Yıldırım: Geçmişimizde yüz kızartacak hiçbir olay yok

Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nın bu sabah yapılan oylamayla Almanya Federal Meclisi’nde kabul edilmesine Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Başbakan Yıldırım, “Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yoktur” dedi. Almanya Büyükelçisi, Ankara’ya çağırıldı.
GÜNCEL ABD’den sert tepki: Demokrasilerde Twitter kapatılmaz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Türkiye’de Twitter’a tedbir amaçlı erişim engeli konmasıyla ilgili olarak, “İnsanların ifade özgürlüğü hakkının bu şekilde sınırlanmasına bir demokraside yer yoktur” dedi.
GÜNCEL İranli âlim: Erdoğan’ın sözleri utanç verici

İranlı üst düzey bir din âlimi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programında ‘Şia’ hakkında söylediği sözlerine çok sert tepki gösterdi. Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Erdoğan’ın ifadelerini kınadıklarını belirterek, o sözleri ‘utanç verici’ olarak değerlendirdi. Ayetullah Şirazi’ye Erdoğan’ın vereceği cevap merak konusu oldu.