AYM: Mahkememizin vicdanını ipotek almaya yönelik yayınları kınıyoruz

Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili ‘hak ihlali’ kararının ardından ortaya atılan iddialara yazılı cevap verdi; “Mahkememizin vicdanını ipotek almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz” dedi.

Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluluğuyla ilgili ‘hak ihlali’ kararının ardından başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, medyada çıkan ‘görüşmenin ertelenmesine talebi’ iddiasına cevap verildi: 

“28-29 Şubat 2016 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara bağladığı bir bireysel başvuru ile ilgili olarak anılan başvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz Başkanı ile bir üyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiği iddia edilmiştir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz.”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, AYM’nin yalanlamasına gerekçe olan haberlerde mahkeme başkanı Zühtü Arslan ile bir üye arasında “Hukuk skandalına itiraz edip, ‘Daha yargılama bile başlamadı. Kendimizi mahkeme yerine koyamayız. Erteleyelim’ diyen üyeye, AYM Başkanı Zühtü Arslan ‘Bugün bitirmeliyiz’ diye sert çıkmış” ifadeleri yer almıştı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında