‘Dink, Santoro ve Zirve cinayetini aynı yapı işledi’

Radyo Agos’ta Rober Koptaş ve Karin Karakaşlı’nın bu haftaki konuğu Zirve katliamı davasının müdahil avukatlarından Erdal Doğan’dı. Zirve katliamı davasıyla Ergenekon davası arasındaki ilişkiye dikkat çeken Doğan, “Zirve ile Ergenekon arasındaki bağlantıyı biz davanın başında delilleriyle ortaya koyduk. Hrant Dink, Rahip Santoro ve Zirve cinayetini aynı yapı işledi” dedi.

Her cumartesi Açık Radyo’da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos’u kaçıranlar, programı buradan dinleyebilir.

Programda konuşulan haberler:

‘MİT raporu Dink, Zirve ve Santoro cinayetlerini çözebilir’
Malatya Zirve katliamı davasının avukatlarından Erdal Doğan, bugüne kadar hakkında çok az bilgiye sahip olunan Özel Harp Dairesi yapılanmaları olan Beyaz ve Siyah Kuvvetlerin, mahkemeye sunulan yeni delil ve tanıklıklarla birlikte nasıl açığa kavuştuğunu anlattı. Doğan’a göre, TBMM Darbe ve Muhtıra Araştırma Komisyonu’na gelen MİT raporu, Dink cinayeti, Zirve Yayınevi katliamı ile Santoro cinayetine dair önemli bilgiler içeriyor.

‘Kürtler özür dilemek için artık hazırlar’
En büyük Kürt aşiretlerden biri olan Ramanlı’nın önde gelenlerinden Ömer Akat, aşiretinin 1915'teki rolüyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi ve “Kürtlerin Ermenilerden özür dilemesi bütün gerginlikleri kırar” dedi.

Başepiskopos Nurhan Manukyan Kutsal Kudüs’ün yeni Patriği seçildi
Başepiskopos Nurhan Manukyan Kutsal Kudüs Ermeni Apostolik Kilisesi'nin 97. Patriği seçildi. Ermeni Patriği olarak Kudüs’teki Hristiyanlara ait kutsal emanetlerin beş koruyucusundan biri olarak seçilen Muradyan, aynı zamanda Filistin ve Ürdün’deki cemaatlerin de dini önderi olacak.

MHP’den Vingas için soru önergesi
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Göç, sürgün, ölüm vız geldi... Samatya’da umut hep yeniden doğdu
Bugünlerde Maritsa Küçük cinayeti ve diğer saldırılarla andığımız Samatya, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri. Antik dönemlerde suçluların gömüldüğü bir mezarlık bölgesi olan, sonrasında balıkçılıkla uğraşanların yaşadığı bir köy haline dönüşen Samatya, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde giderek daha önemli bir yerleşim yeri haline geldi.

Bu haftanın şarkılarından bazıları:

 

Kategoriler

Genel