Dink davası duruşmasına gözaltı arası

Dink davası duruşması kapsamında mahkeme sorgusu devam eden sanık Ali Fuat Yılmazer'in iki kızının bugün gözaltına alınması üzerine, Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu'nun talebiyle duruşma ertelendi. Bir sonraki Dink davası duruşması 10 Nisan'da başlayacak.

UYGAR GÜLTEKİN
GÖZDE KAZAZ

Dink davasında yargılanan, dönemin İstihbarat C Şube Müdür Ali Fuat Yılmazer’in iki kızı da bugün gözaltına alındı. 

Yılmazer’in avukatı olan Fatma Saadet Yılmazer ve diğer kızı olan stajyer avukat Rabia Yılmazer’in bu sabah tutuklandığı haberi Ali Fuat Yılmazer’e Dink davası duruşmasının öğle arasında iletildi. 

Aranın ardından duruşma başlayınca, mahkeme heyetinin ardından sorularını sormaya başlayacak Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, sorguyu ileri bir tarihte yapma talebinden bulundu; “Sanık Yımlazer’in iki çocuğu da gözaltına alındı ve bu bilgi kendilerine aktarıldı. Bugün itibariyle sorguyu ileri bir tarihte yapmanın daha doğru olacağına karar verdik” ifadelerini kullandı.

Sanık Yılmazer’in de kabul etmesiyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Yılmazer, kızlarının gözaltına alınmasıyla ilgili olarak “Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum, medyaya yansıyan bilgiye göre evimde 4 silah bulunmuş. Bunlar devlet tarafından verilmiş. Biri ruhsatsız diye  dördüne el konmuş,  çekmecede 1 dolar bulunmuş. Hukuk sistematiği bu. Velev ki bir dolar var örgüt mensubiyetinin delili olarak; benim pozisyonumdaki bir insan olarak hala o çekmecede 1 dolar kalır mı? Bu dönemin hukuku bu” dedi. 

Avukat ve sanıkların taleplerini alan mahkeme, Dink davası duruşmasını 10,11,13 ve 14 Nisan tarihlerine erteledi. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası