KİTAP/ԳԻՐՔ KASIM: Hagop Baronyan'ın hiciv dünyası

Merhaba,

Bu sayımıza  Frank Bures’in ‘Deliliğin Coğrafyası’ ile başlıyoruz. Bures, coğrafyalar farklı olsa da inançların birbirlerine ne kadar benzer olabileceğini çok çarpıcı örneklerle okura gösteriyor. Yasemin Kıranoğlu yazdı. 

Wolfgang Hertle’nin yazdığı ‘Larzac 1971-1981’, iniş ve çıkışlarına, moral bozuklukları, dönemsel başarı ve yenilgilerine karşın hiç pes etmeden devam eden ve nihayetinde kazanılan bir yaşam mücadelesinin 10 yıllık olağanüstü güzel hikâyesiyle, bize 45 yıl öncesinden ışık tutuyor. Cem Altıparmak yazdı. 

Nezih Erdoğan’ın ‘Sinemanın İstanbul’da İlk Yılları: Modernlik ve Seyir Maceraları’ ve Ali Özuyar’ın ‘Sessiz Dönem Türk Sinema Tarihi: 1895-1922’, Osmanlı’nın son döneminde sinemanın serencâmını ele alan son derece önemli iki çalışma. Murat Cankara yazdı. 

Latin Amerika edebiyatının en önemli romancılarından biri olan Roberto Bolaño’nun ‘Uzak Yıldız’ı bize hiç de yabancı olmadığımız bir konuyu; askeri darbe döneminde işkence, sürgün ve ölüm arasında seçim yapmaya zorlanan bir kuşağın portresini çiziyor. Bürkem Cevher yazdı. 

Keyifli okumalar,

Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr