Suikast planı iddiası için Paylan'dan suç duyurusu

Necip Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelilerinden eski özel kuvvetçi Levent Göktaş'la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Alaattin Çakıcı’nın eski avukatlarından Mehmet Sinan İnce, sosyal medya hesaplarından Levent Göktaş’la ilgili paylaşımlarda bulundu. İnce, 2016 yıllında HDP’li Garo Paylan’a TBMM’de suikast düzenleneceğini ancak son anda planın ters teptiğini öne sürdü.

Necip Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelilerinden eski özel kuvvetçi Levent Göktaş'la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Alaattin Çakıcı’nın eski avukatlarından Mehmet Sinan İnce, sosyal medya hesaplarından Levent Göktaş’la ilgili paylaşımlarda bulundu. İnce, 2016 yıllında HDP’li Garo Paylan’a TBMM’de suikast düzenleneceğini ancak son anda planın ters teptiğini öne sürdü.İnce, aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta uğradığı saldırıyı Levent Göktaş’ın Ahmet Gündüz üzerinden tertiplediğiniöne sürdü. İnce paylaşımında  “Sene 2016 TBMM’ye silah sokturup Garo Paylan’ı vurdurtup azmettireni Alaattin Çakıcı, faili MHP gösterecektin. Bana planı yaptırttın iş milletvekili danışmanından döndü.” iddiasında bulundu.

Gelişmeler üzerine HDP milletvekili Garo Paylan suç duyurusunda bulundu.

Paylan duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Avukat Mehmet Sinan İnce, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarda, devlet içindeki bazı karanlık odakların, 2016 yılında bana yönelik bir suikast planladıklarını ve bu planın başka odaklarca bozulduğunu ifşa etti.

Bu ifşaatın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, resen soruşturma başlatması gereken Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçmediler. Bu nedenle, hakkımdaki suikast planının aydınlatılması için Levent Göktaş, Mehmet Sinan İnce ve resen tespit edilecek diğer kişiler ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum."

Necip Hablemitoğlu cinayeti ile Levent Göktaş’ın bağlantılı olduğu  iddiaları eski Özel Kuvvetler mensubu Gökhan Nuri Bozkır'ın itirafları ile kamuoyuna yansıdı. Bozkır, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yüzbaşı olarak görev yaparken ihraç edilmiş bir isim.

Ukrayna’ya kaçan Bozkır, geçtiğimiz ocak ayında MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

Bozkır’ın itiraflarının ardından e ikinci dalga operasyon gerçekleştirilmiş ve yedisi eski Özel Kuvvetler mensubu asker, ikisi sivil olmak üzere dokuz kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı

Bu kapsamda eski Özel Kuvvetçiler Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Altan Bora, Bülent Kutsal, Kamil Metin, Tan Dervişoğlu ile siviller Memiş Aytekin ve Osman Tuncer gözaltına alındı. Levent Göktaş'a ise ulaşılamadı.

Bozkır, Hablemitoğlu cinayetini Özel Kuvvetler mensubu Tarkan Mumcuoğlu’nun işlediğini söylüyordu.

İddialara göre hem Bozkır hem de tetikçi Mumcuoğlu, Levent Göktaş'ın ekibinde yer alan isimlerdi.

Şüphelilerden Altan Bora, Osman Tuncer, Bülent Kutsal ve Tan Dervişoğlu soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe sorgulanan 4 şüpheli, yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Kategoriler

Güncel