MÜLK GASPI

TOPLUM Beykoz için mesai başlıyor

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi Vakfı’nın el konan ve hukuki mücadele sonrasında iade edilen arazi ve alınan tazminatlarla ilgili oluşturulan komisyon mesaiye başlıyor.
GÜNCEL Diyanet Başkanı Görmez’in görmediği karar

Mardin’de Süryani ibadethaneleri Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmiş, gelen tepkiler üzerine Mardin Valiliği tahsis kararını iptal etmişti. Ancak konuyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mardin Valiliği’nin kararlarını görmezden geliyor.
TOPLUM Bomonti Okulu için Kamp Armen formülü

Mülkiyet hakkının ihlali sorunlarının simgeleşmiş örneklerinden biri olan Bomonti Mıhtarayan Okulu'yla ilgili sorunun çözümü konusunda Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, gündem yaratan bir açıklamada bulundu. Ertem, okulun mülkiyet sorununun çözümü için Kamp Armen modelini önerdi.
TOPLUM En büyük mülk iadesi sözde mi kalıyor?

Surp Pırgiç Hastanesi'ne 2014'te iade edilen arsanın iadesi için idari mahkemeye açtığı davayı kaybeden Belediye, kararın temyizi için Danıştay’a başvurdu. Danıştay 10. Daire ise hiçbir davada görülmemiş bir hızla başvuruyu karara bağladı ve Belediye tarafından kamulaştırılan arazinin Vakfa iade edilemeyeceğini gerekçe göstererek, yerel mahkemenin kararını bozdu.
GÜNCEL Ermeni bir ailenin 15 yıllık mülkiyet savaşı

İstanbullu Ermeni bir aile, tüm varlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. 15 yıldan uzun bir süredir, mahkeme kayıtlarına yansıyan ölüm tehditlerinin de karıştığı davalarla birlikte peşine düşülen varlık, Zeytinburnu ilçesinde bulunan, üzerinde bir fabrika yerleşkesinin yer aldığı yedi dönümlük arsa.
TOPLUM Bilirkişi, mülkiyet gaspına fatura çıkardı

Zincirlikuyu’da Ermeni bir ailenin el konulan arazisi üzerine inşa edilen lüks konutlarla ilgili davada bilirkişi raporu çıktı. Arazinin Hazine’ye tescilini hatalı bulan bilirkişi aileye 112 milyon 680 bin tel tazminat ödenmesi gerektiği görüşünde. Son sözü mahkeme söyleyecek.