ERMENİSTANLI GÖÇMEN İŞÇİLER

GÜNCEL Mesleği var, yapamaz

Türkiye’deki Ermenistanlılar üzerine yapılmış fazla çalışma yok. Ermenistanlı gazeteci Anna Muradyan’ın geçtiğimiz yıl yaptığı çalışma, İstanbul’daki Ermenistanlıların yaşadığı sorunlara ışık tutuyor.
GÜNCEL Ermenistanlı olmak artık daha da zor

İstanbul’da yaşlı bir Ermeni çiftin saldırıya uğramasının ardından gözler bir kez daha Ermenistanlı göçmenlerin üzerine çevrildi. Hazırladığımız dosyada İstanbul'da yaşayan Ermenistanlı göçmenler kendi yaşadıkları sorunları aktardı; Ermenistanlılar üzerine çalışan sosyolog Lülüfer Körükmez ve Türkiye Ermeni toplumunun önde gelenleriyle de Ermenistanlıların Türkiye'de yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini konuştuk.
GÜNCEL Valilik görevlileri Ağabaloğlu'nu uyardı

Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Pastörü Kirkor Ağabaloğlu, İstanbul Valiliği’nden geldiğini söyleyen iki devlet görevlisi tarafından sert bir şekilde uyarıldığını ifade etti. İstanbul'da varlıklarını zor şartlar altında devam ettiren Ermenistanlı işçilerin, çocuklarını eğitim almaları için gönderdikleri Gedikpaşa Protestan Kiliisesi'ne valilik tarafından yapılan uyarı, kilise yöneticilerinin tedirginlik yaşamalarına sebep oldu.