SAĞLIK

GÜNCEL TTB: 2 bin 341 hekimin ihracıyla sağlık hakkı engellendi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel’in yaptığı açıklamaya göre, darbe girişiminin ardından, Türkiye genelinde 2 bin 341 hekim ihraç edildi; bazı bölgelerde sağlık alanında ciddi problemler yaşandı.
GÜNCEL TTB: Başbakanı ciddiyete ve özür dilemeye davet ediyoruz

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Başbakan Binali Yıldırım’ın "artık acil servislere kız bakmaya gidiliyor" sözü üzerine bir açıklama yaptı; Başbakan’ı acil servislerde görevli sağlık çalışanlarından özür dilemeye ve ciddiyete davet etti.
TOPLUM Adalar’da bisiklet kazalarına yönetmelik müdahalesi

Her yıl yaz aylarında toplam nüfusu 20 bine ulaşan Kınalıada, Büyükada, Burgazada ve Heybeliada’da geçen yaz sıkça meydana gelen bisiklet kazalarının önüne geçilebilmesi için, mevcut ‘Bisiklet Yönetmeliği’ne bazı maddeler eklendi.
TOPLUM ‘Bu hastalıkları biz yarattık, çözümü de bizde saklı’

Tony ve Karen Hill, sağlık alanındaki güçlerini de birleştirerek, uzun yıllar Amerika’da bütünsel beslenme ve ‘fitness’ alanında çalıştılar ve binlerce insanı sağlığına kavuşturdular. Beş yıl önce Türkiye’de yaşamaya karar veren Hill çiftin müdavimleri arasında Kıvanç Tatlıtuğ, Burcu Esmersoy, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç gibi ünlü isimler de bulunuyor. Tony ve Karen’la sağlıklı yaşamı konuştuk.
TOPLUM Bonzai hakkında bilinmeyenler

Surp Pırgiç Hastanesi’nden Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Belinda Maşalı, Türkiye’de son zamanlarda gündemi sıkça meşgul eden Bonzai adlı uyuşturucuyla ilgili bilinmeyen gerçekleri yazdı. Dr. Maşalı yeni eğitim yılında okul önlerinde bonzai satılabileceği konusunda sadece yetkilileri değil, herkesi uyarıyor.