BOMONTİ MIHİTARYAN

TOPLUM Bomonti Okulu için Kamp Armen formülü

Mülkiyet hakkının ihlali sorunlarının simgeleşmiş örneklerinden biri olan Bomonti Mıhtarayan Okulu'yla ilgili sorunun çözümü konusunda Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, gündem yaratan bir açıklamada bulundu. Ertem, okulun mülkiyet sorununun çözümü için Kamp Armen modelini önerdi.
TOPLUM Bomonti Mıhitaryan’ın iadesi başka bahara mı kaldı?

Bomonti Mıhitaryan Okulu’nun Ayaş Belediyesi’yle yaşadığı mülkiyet sorunu halen çözüme kavuşmuş değil. Vakıf, okul mülkünün tapusunun iadesi için hukuki mücadelesini sürdürüyor. Son olarak vakıf başkanı Rita Nurnur, AK Parti Milletvekili Markar Esayan’la birlikte konunun çözümü için Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanını ziyaret etmişti. Toplantıdan çıkan sonuç ise, mülk iadesinin Şubat ortasına dek gerçekleşmesi yönündeydi ancak AK Partili Ayaş Belediye Başkanı’nın partiden ihraç edilmesiyle birlikte mülk iadesi de sekteye uğradı. Vakıf başkanı Rita Nurnur’la son durumu konuştuk.
TOPLUM Bomonti Mıhitaryan hâlâ çözüm bekliyor

Bomonti Mıhitaryan Mektebi Vakfı, okul binasının ellerinden alınmasıyla ilgili hukuksal mücadelesine devam ediyor. Vakıf, çözümsüzlüğün sürmesi dolayısıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlanıyor.
TOPLUM Mıhitaryan Okulu’na dua odası

2014 yılı başlarında yürürlüğe giren ve okullarda mescit gibi ibadet mekânlarının açılmasını düzenleyen yönetmelik doğrultusunda, Bomonti Mıhitaryan İlköğretim Okulu'nun içinde bir dua odası açıldı.