DURUŞMA

GÜNCEL Kritik davalar mercek altında

Hafıza Merkezi’nden Melis Gebeş, Burcu Bingöllü ve Kerem Çiftçioğlu’yla 'Dava İzleme: Duruşma Salonunda Devlet ve Yurttaş' raporunu ve yıllardır süren davaların durumunu konuştuk.
GÜNCEL Dilek Doğan'ın ağabeyleri ve avukatları gözaltına alındı

İstanbul Sarıyer'de polisin düzenlediği operasyon sırasında vurularak öldürülen Dilek Doğan’ın davasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Mahkeme “güvenlik” gerekçesiyle salonun boşaltılmasına karar verdi. Doğan ailesinin avukatları Günay Dağ ve Barkın Timtik ile Dilek’in ağabeyleri gözaltına alındı.
GÜNCEL Dündar ve Gül’ün davasında ikinci duruşma başladı

MİT Tırları haberleri nedeniyle ‘askeri ve siyasi casusluk’ suçlamasıyla tutuklanıp Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ nedeniyle tahliye edilen gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın ikinci duruşması saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde başladı.
GÜNCEL Gül ve Dündar'ın davasına gizlilik kararı ve erteleme

Can Dündar ve Erdem Gül gazetecilik yaptıkları için bugün hâkim karşısına çıktı. Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT'in müdahil olma talebi kabul edildi. Duruşma, hakimin verdiği gizlilik kararına milletvekillerinin itiraz etmesi nedeniyle 1 Nisan'a ertelendi.
GÜNCEL Abdullah Cömert’in annesi: Ne adalet var, ne vicdan

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay’da başına gelen gaz kapsülü nedeniyle ölen Abdullah Cömert'in bugün görülen davası, 19 Şubat 2016’ya ertelendi. Hatay’dan Balıkesir’e gönderilen davaya gelmek için 18 saatlik yolculuk yaptıklarını söyleyen anne Cömert, “Katil yine dışarıda. Sana sesleniyorum, benim oğlum sana ne yaptı? O hakim, o savcı korkuyor, ceza vermiyor. Katile ceza vermiyorlar, bize ceza veriyorlar. Ne adalet var, ne vicdan” diye konuştu.
GÜNCEL Nihat Kazanhan’ın katil zanlısı: Masum bir çocuktu

Polis tarafından başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihan Kazanhan'ın bugün görülen dördüncü davasından tek tutuklu sanık olan polis memuru M.N.G., “Nihat'ın masum bir çocuk olduğunu ve kasıt gözetmeden ölümüne neden olduğunu” söyleyerek kendisini savundu. Tutuksuz yargılanan dört polis memuru hakkında ise bu zaman kadar herhangi bir idari soruşturma açılmadığı da ortaya çıktı.