SEYAHAT FONU

GÜNCEL Ermenistan’daki nefret söylemine bakış

İletişim uzmanı Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, geçtiğimiz günlerde nefret söylemi çalışması kapsamında Ermenistan medyasındaki durumu yerinde incelemek üzere Yerevan’a gitti. İnceoğlu Ermenistan’daki sorunları ülkenin bu konulara kafa yoran gazetecileri ile konuştu.
GÜNCEL Sınırları aşarak birbirini tanıyan komşular

Hrant Dink Vakfı, Ermenistan ve Türkiye arasındaki bağı güçlendirmeye yönelik projelerine devam ediyor. İki komşu ülke arasında doğrudan temasların artırılması ve her alanda işbirliğinin teşvik edilmesi amacıyla 2014 yılından beri Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’nu veriyor. Bu fonla Ermenistan’a giden Çanakkale’den Mustafa Emir Cilasın, İstanbul’dan Umut Bozyil ve Diyarbakır’dan Stepan Yepremyan Yarevan’a ve Bagaran köyüne kadar uzanan seyahatlerini anlattı
KÜLTÜR SANAT Sınırları müzikle aşmak

Ermenistanlı ve Türkiyeli sekiz genç müzisyen, Yerevan ve İstanbul’da düzenlenen iki aşamalı atölye programında bir araya geldi. Gençler, bu süreçteki çalışmalarının meyvelerini, 5 Ağustos Cuma akşamı Şişli'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde verecekleri bir konserle, dinleyicilerle paylaşacaklar.